Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

Gravitsapa - Demo-2

 
Μια εξαίρετη μπάντα ταγμένη στον ηχητικό πειραματισμό σχηματίστηκε στην Ουκρανία το 2005 υπό το όνομα Gravitsapa, η οποία απαρτίζεται από τέσσερις μουσικούς, που κυκλοφόρησαν πρόσφατα τη νέα και τρίτη συνολικά δουλειά τους υπό τον αλλόκοτο και λιτό τίτλο Demo-2.
 
Περίπου 33 λεπτά διαρκεί συνολικά το παράξενα θελκτικό Demo-2, που περιέχει 12 κομμάτια, τα οποία όμως είναι προς το συμφέρον σας να ακουστούν ως ενιαίο σύνολο και όχι ως ξεχωριστές μονάδες, καθώς μόνο έτσι θα μπείτε στο περίεργο μουσικό κλίμα των Gravitsapa.
 
Στιβαρά ηχοτοπία σε math rock μοτίβο με ισχυρές noise και αχνές drone πινελιές χαρακτηρίζουν αμφότερα τον experimental χαρακτήρα και την αβυσσαλέα minimal ιδιοσυγκρασία των Gravitsapa, οι οποίοι έχουν διανθίσει επιτυχώς το Demo-2 με αχνά post sludge ηχοχρώματα.
 
Κινηματογραφικό είναι το ύφος του παρανοϊκής ομορφιάς Demo-2 κι εξόχως περιπετειώδες το βαρύ του rock ταμπεραμέντο, το οποίο διακρίνεται για την υφέρπουσα αίσθηση heavy απειλής, που κυκλώνει τις νέες συνθέσεις των Gravitsapa και τη νοσηρά γοητευτική τους φαντασία.
 
Δεν υπάρχουν θαρρώ οι σωστές λέξεις για να περιγράψουν ούτε καν στο περίπου την αλλοπαρμένη μουσική του Demo-2, η οποία οφείλει στην παλαβή έμπνευση των Gravitsapa τον επιεικώς extreme πειραματικό χαρακτήρα της, μα και την εξίσου μινιμαλιστική της μορφή.
 
Τέλος, εάν είστε σε περιπετειώδες mood και ψάχνετε για κάτι experimental να ακούσετε τότε θαρρώ, πως το μάλλον ιδιόρρυθμο Demo-2 από τους ιδιότροπα ταλαντούχους Gravitsapa ενδείκνυται για εσάς, καθώς βρίθει πειραματικών και avant-garde στοιχείων. Εφιαλτικά ωραίο.
 
Gravitsapa: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου