Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Void Droid - Terrestrial

 
Στα τέλη του 2012 σχηματίστηκαν στην Πάτρα οι ανερχόμενοι Void Droid, που απαρτίζονται από τους ταλαντούχους, Ανδρέα στην κιθάρα και τη φωνή, Bill Hera στην κιθάρα, Άγγελο Ulmo στο μπάσο και Χάρη στα ντραμς, οι οποίοι στα μέσα του περασμένου Μάη κυκλοφόρησαν διαδικτυακά και σε φυσικές κόπιες την δεύτερη συνολικά και παρθενική τους full length δουλειά.
 
Περίπου 57 λεπτά διαρκούν συνολικά τα δέκα κομμάτια, που περιέχει το περί ου ο λόγος, άκρως χορταστικό Terrestrial, το οποίο ξεχωρίζει για το πανέμορφο και γεμάτο συμβολισμούς artwork του, καθώς και για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, που κολακεύει με την εξαιρετικά ογκώδη της διαύγεια τα νέα και ιδιαιτέρως εκρηκτικά κομμάτια των πάρα πολλά υποσχόμενων Void Droid.
 
Μεθυστικά solos με ισχυρό hard rock άρωμα κι άκρως μελωδικά leads με αχνές metal αιχμές πλαισιώνουν υπέροχα τα βαριά και παχύρευστα riffs από τις ατίθασες κιθάρες των Void Droid, οι οποίες άλλοτε σκαρώνουν εθιστικούς heavy rock ρυθμούς κι άλλοτε οδηγούν σε βαλτώδη stoner ηχοτοπία το Terrestrial, το οποίο είναι βαφτισμένο σε καυτό southern ευωδίας αλκοόλ.
 
Γρέζι και βραχνάδα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των εξόχως παθιασμένων φωνητικών στο εύφλεκτο κι άκρως διασκεδαστικό Terrestrial, τα οποία ως επί τω πλείστο έχουν χροιά καθαρή, αν και δεν λείπουν από τα ορμητικά και ιδιαιτέρως ρωμαλέα κομμάτια των έξοχων Void Droid κάποια ισχνά brutal υφής ξεσπάσματα, που διανθίζουν με sludge πυρίτιδα το ντεμπούτο τους.
 
Βαρύ και στιβαρό είναι το μεστό rythm section των εξαίρετων Void Droid στο νέο πόνημα τους, το οποίο στολίζουν με γενναίες ποσότητες groove αδρεναλίνης, πυρακτώνοντας το χειμαρρώδες και προσεγμένο στην λεπτομέρεια Terrestrial, το οποίο μαρτυρά heavy rock τσαγανό κι έτσι μας παρουσιάζει με τρόπο εύγλωττο το southern μεράκι και το ανόθευτο τους stoner ταμπεραμέντο.
 
Λυρικά metal ξωτικά χορεύουν ξέφρενα γύρω από το φλογερό και ιδιαιτέρως απολαυστικό Terrestrial σηκώνοντας πυκνά σύννεφα stoner σκόνης, που καλύπτουν αρμονικά τα δυναμικά κομμάτια του, τα οποία οφείλουν στην αλήτικη έμπνευση και την συνθετική κι εκτελεστική δεινότητα των Void Droid τα υπέρβαρα southern αρώματα και την σκαιή τους heavy rock αύρα.
 
Τρομερά προσεγμένο είναι με λίγα λόγια το εμπνευσμένο κι άκρως εντυπωσιακό Terrestrial από τους φοβερούς Void Droid, οι οποίοι μες από αυτό βρυχώνται παρών και δηλώνουν έτοιμοι και ικανοί για σπουδαία πράγματα στον ευρύτερο heavy χώρο, μιας και το πρώτο τους full length πόνημα βρίθει stoner ενέργειας και μαρτυρά southern αισθητικής rock τσαμπουκά. Εξαιρετικό.
 
Void Droid: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου