Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

Pillars - Pyres And Gallows

 
Κάπου προς τα τέλη του 2014 σχηματίστηκαν στη Νίκαια της Γαλλίας οι ταλαντούχοι Pillars, που απαρτίζονται από τον Klem στην φωνή, τον Dje στην κιθάρα, τον Disaster στο μπάσο και από τον JJ στα ντραμς, οι οποίοι στα τέλη του περασμένου Απρίλη κυκλοφόρησαν δια μέσω της σελίδας τους στο bandcamp την παρθενική τους κυκλοφορία, που έχει την μορφή EP δουλειάς.
 
Ιδιαιτέρως χορταστικά είναι τα τέσσερα κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 33 λεπτών, που περιέχει το περί ου ο λόγος EP, το οποίο φέρει τον τίτλο Pyres And Gallows και ξεχωρίζει για την ισχνή του horror αισθητική, που αποτυπώνεται έξοχα, τόσο στους στίχους του, όσο και στο artwork του, αμφότερα εκ των οποίων μας βάζουν για τα καλά στο σκοτεινό κλίμα των Pillars.
 
Μεθυστικές occult αναθυμιάσεις αναδύονται συνεχώς από τα ματωμένα σπλάχνα του εξαιρετικά απολαυστικού Pyres And Gallows, το οποίο με όπλο την ερεβώδη φαντασία και την εκτελεστική αρτιότητα των δημιουργών του, μας ταξιδεύει σε σκοτεινά doom rock ηχοτοπία εκεί όπου οι έξοχοι Pillars πασπαλίζουν με αχνή death σκόνη τον βαλτώδη τους sludge χαρακτήρα.
 
Ηλεκτρισμένες μελωδίες πνιγμένες στο reverb και στιβαρά κι αργόσυρτα riffs ξεχύνονται συνεχώς από την συμπαγή και χαμηλά κουρδισμένη κιθάρα των Pillars, η οποία όπως ακριβώς και το μεστό τους μπάσο είναι βαφτισμένη σε οπιούχα fuzz ύδατα, ενώ κατακλυσμιαία σχεδόν είναι τα ντραμς στο Pyres And Gallows, το οποίο και διανθίζουν με το μονολιθικό τους groove.
 
Σχεδόν epic αιχμές προδίδουν αμφότερα τα καθαρά και τα πιο σκληρά φωνητικά, τα δεύτερα εκ των οποίων ξεφεύγουν σε βορβορώδη brutal μονοπάτια, αν και αυτό κρατάει πάντοτε πολύ λίγο, ενώ ειδικής μνείας αξίζει και η αψεγάδιαστη παραγωγή του Pyres And Gallows, που κολακεύει τα νέα κομμάτια των Pillars, καθώς ισορροπεί τέλεια μεταξύ heavy διαύγειας και fuzz βρωμιάς.
 
Άκρως ταιριαστά με την μάλλον ζοφερή ατμόσφαιρα του Pyres And Gallows είναι τα λιγοστά, μα πανέξυπνα χρησιμοποιημένα samples φωνητικών, καθώς βοηθούν εξαιρετικά την ομαλή του ροή και συμβάλουν σημαντικά στην έμφυτη occult αισθητική των Pillars, οι οποίοι με το πρώτο EP τους μας παρουσιάζουν μες από τον συνθετικό τους οίστρο το πλούσιο τους heavy ταλέντο.
 
Δυναμικά sludge περάσματα πλαισιώνουν υπέροχα τις βραδυφλεγείς και υφέρπουσες stoner αποχρώσεις του Pyres And Gallows κι απογειώνουν έτσι με τρόπο συναρπαστικό τα εγγενή occult rock στοιχεία του, τα οποία σε συνδυασμό με τα σχεδόν ανεπαίσθητα κι ακραίας γοητείας death στοιχεία των Pillars καθιστούν ακαταμάχητα τα παραδοσιακά τους doom ηχοχρώματα.
 
Εν ολίγοις, εδώ πρόκειται για ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής από τους ελπιδοφόρους Pillars, οι οποίοι δίχως να κάνουν οτιδήποτε ρηξικέλευθο πετυχαίνουν κι εντυπωσιάζουν με την απαράμιλλη συνοχή και την σκαιή φαντασία τους και μας χαρίζουν με το Pyres And Gallows, αφήνοντας συνάμα πολλές υποσχέσεις για το μέλλον τους, ένα υπέροχο doom άκουσμα. Έξοχο.
 
Pillars: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου