Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Sadhus - Agnes Vein Split

 
Ακόμη μια εξαιρετική δουλειά μας έρχεται από την εγχώρια σκηνή και μάλιστα από δύο έξοχες μπάντες, που ήδη έχουν ξεχωρίσει κι αφήσει το βαρύ κι ανεξίτηλο σημάδι τους με την ως τώρα τους πορεία στα heavy κι ακραία δρώμενα της χώρας, μιας και οι περί ου ο λόγος, Agnes Vein και Sadhus (The Smoking Community) κυκλοφόρησαν πρόσφατα ένα Split ιδιαιτέρως απολαυστικό.
 
Μόλις δυο κομμάτια περιέχει το εν λόγω αρκούντως χορταστικό, παρά το μικρό του δέμας άκουσμα, συνολικής διάρκειας περίπου 12 λεπτών, καθώς τόσο οι προερχόμενοι από την Θεσσαλονίκη, όπου και σχηματίστηκαν πριν από δεκαπέντε περίπου χρόνια, Agnes Vein, όσο και οι στον Πειραιά γεννημένοι Sadhus (The Smoking Community) συνεισέφεραν από μια σύνθεση.
 
Η μια πλευρά του Split 7" ανήκει στους αναδυόμενους μες από παχιά και βαριά σύννεφα καπνού, Sadhus (The Smoking Community) και το στιβαρό κι αργόσυρτο τους sludge, το οποίο εδώ είναι επιτυχώς διανθισμένο με αχνές blues πινελιές και συμπαγή doom στοιχεία, που κολακεύουν αμφότερα τα οφειλόμενα στα φωνητικά τους crust ρινίσματα και τα ισχνά τους metal ψήγματα.
 
Και η έτερη πλευρά είναι κτήμα των Agnes Vein και του παραδοσιακού τους doom ύφους, που σε τούτο το Split 7", το οποίο βγήκε με την υποστήριξη της Vault Relics, είναι στολισμένο με θολά epic στοιχεία και φλογερά black ηχοχρώματα, που καθιστούν εξόχως βαρύ κι ελεγχόμενα τραχύ τον υποχθόνια μελωδικό και πασπαλισμένο με extreme metal πινελιές heavy χαρακτήρα τους.
 
Ηλεκτρισμένοι sludge καπνοί συμπλέκονται σε μια μάχη αέναη με υπέρβαρες αναθυμιάσεις black υφής και μας οδηγούν σε λυρικά και λασπωμένα συνάμα heavy ηχοτοπία ολέθριας metal ομορφιάς, εκεί όπου οι epic αισθητικής βρυχηθμοί των Agnes Vein αγκαλιάζουν σφιχτά τις blues κραυγές των Sadhus (The Smoking Community) βυθίζοντας μας έτσι στα έγκατα της doom ευδαιμονίας.
 
Δεν έχω κάποια πληροφόρηση σχετικά, όμως ελπίζω τούτο το Split να αποτελεί προπομπό για κάποια επερχόμενη ολοκληρωμένη δουλειά κι από τις δυο εμπλεκόμενες μπάντες, μιας και τα διαβολικά του heavy θέλγητρα μου άνοιξαν την όρεξη με την αμαρτωλή τους sludge γοητεία και την μελαγχολική τους black σαγήνη, που αποθεώνουν την ανόθευτη του doom ομορφιά. Εξαίρετο.
 
Sadhus -The Smoking Community-: Bandcamp / Facebook
Agnes Vein: Bandcamp / Facebook
Vault Relics: Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου