Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Teacher

 
Μπορεί να πήρανε την σημερινή τους μορφή λίγους μόλις μήνες νωρίτερα στο Σιάτλ όμως η ιστορία των Teacher στην ουσία ξεκινά όταν ο Ari σε κιθάρα και φωνή και ο Jon σε ντραμς, κιθάρα και φωνητικά γνωρίστηκαν ως έφηβοι πριν από κάμποσα χρόνια με κοινό τους χαρακτηριστικό την αγάπη για τον αγνό rock, καθώς και τον ανόθευτο metal ήχο.
 
Αγάπη, που γίνεται αντιληπτή εύκολα μες από την ομώνυμη, δεύτερη συνολικά δουλειά τους και πρώτη με full length μορφή, η οποία ξεχωρίζει για την οργανικής υφής κι άκρως δυναμική της παραγωγή και διακρίνεται για την απαστράπτουσα και συνάμα ξεθωριασμένη γοητεία του artwork της, ενώ περιέχει 10 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 32 λεπτών.
 
Ρωμαλέοι ρυθμοί 70's αισθητικής τυλιγμένοι λάγνα με βαριά metal πέπλα κλασσικής 80's αύρας κι αιθέρια blues αρώματα πασπαλισμένα με ψυχεδελική pop σκόνη αλλοτινών εποχών απαρτίζουν εν πολλοίς τον κορμό του σπιρτόζικου ήχου των Teacher, ο οποίος χρωστά την σπιρτάδα του στις αχνές punk αναθυμιάσεις του σκαιού 90's ύφους stoner μοτίβου τους.
 
Ηλεκτρισμένα κι αρκούντως heavy και δυνατά riffs ξεχύνονται συνεχώς από την ορμητική κιθάρα και παρασύρουν τα πάντα στο διαβολικά όμορφο rock διάβα τους, ενώ leads και solos διανθίζουν επιτυχώς το ντεμπούτο των εξαίρετων Teacher με άλλοτε γαλήνιες κι άλλοτε θυμωμένες metal μελωδίες, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην αψεγάδιαστη του ροή.
 
Στιβαρά είναι τα μεστά ντραμς σε τούτο το υπέροχο άκουσμα, τα οποία κρατούν με μαεστρία τα ηχητικά του μπόσικα και στολίζουν συγχρόνως τα συναρπαστικά κι άκρως διασκεδαστικά του κομμάτια με γενναίες ποσότητες groove αδρεναλίνης, ενώ γρέζι και βραχνάδα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των πάντοτε παθιασμένων φωνητικών από τους Teacher.
 
Ιδιαιτέρως απολαυστικά κι εξαιρετικά σαγηνευτικά είναι τα blues ρινίσματα, που πλαισιώνουν επιτυχώς τα σχεδόν αναιμικά κι ανεπαίσθητα doom ψήγματα των Teacher, ο παρθενικός δίσκος των οποίων, που κυκλοφόρησε από την Devil's Child Records στα μέσα του περασμένου Ιούνη, βρίθει metal συναισθήματος και ξεχειλίζει heavy μπρίο και rock τσαγανό.
 
Τραχιές punk σπίθες ξεπετάγονται από την υφέρπουσα 90's υφής stoner αγριάδα των Teacher και σιγοντάρουν αρμονικά την υφέρπουσα και σχεδόν διάφανη ψυχεδελική pop φαντασία τους, που σε συνδυασμό με τις ατόφιες heavy metal ατασθαλίες και τις 70's πινελιές blues αποχρώσεων τους, αναδεικνύουν σωστά την έμφυτη τους rock 'n' roll έμπνευση.
 
Εν ολίγοις, εδώ έχουμε ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής από μια εξόχως ελπιδοφόρα και πολλά υποσχόμενη μπάντα, η οποία βρήκε τη μουσική της ταυτότητα περιπλανώμενη στα πλέον διαβόητα heavy σοκάκια του rock και metal ήχου, ενώ τα διδάγματα των άκρως ταλαντούχων Teacher απαντούν με το εξής μάλλον αδόκιμο θεώρημα: sludge rock. Υπέροχο.
 
Teacher: Bandcamp / Facebook
Devil's Child Records: Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου