Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Tempelheks - Serpents, Gods And Men

 
Με βήματα σταθερά και στιβαρά συνεχίζουν οι ανερχόμενοι Tempelheks, που σχηματίστηκαν στο Όσλο το 2013, το περιπετειώδες τους διάβα στα πλέον σκοτεινά κι αμαρτωλά ηχοτοπία του doom ήχου, τον οποίο οι τέσσερις άκρως ταλαντούχοι μουσικοί, που απαρτίζουν τούτη την μπάντα έχουν διανθίσει επιτυχώς με occult rock στολίδια και ψυχεδελικές metal αποχρώσεις.
 
Για του λόγου το αληθές, δεν έχετε παρά να τσεκάρετε το νέο τους πόνημα με τίτλο Serpents, Gods And Men, που βγήκε πριν λίγες μέρες από την επίσης Νορβηγική εταιρία Heksekunst Productions και το οποίο περιέχει 9 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 44 λεπτών και διακρίνεται για το γεμάτο συμβολισμούς artwork του, καθώς και την αχνή του comic αισθητική.
 
Σαγηνευτικές ιστορίες γεμάτες αίμα και μελαγχολία πλαισιώνουν υπέροχα τον αρκούντως heavy και συνάμα γαλήνιο χαρακτήρα του Serpents, Gods And Men και προσδίδουν έτσι αχνές horror διαστάσεις στην λάγνα occult στιχουργική θεματολογία του, η οποία χάρη στα καθαρά κι άκρως εκφραστικά, παρά την πραότητα τους, φωνητικά των Tempelheks, αποδίδεται πειστικά.
 
Βαριά κι αιχμηρά riffs σε αγνό doom rock ύφος και με ισχνά blues ρινίσματα στην σάρκα τους έρπουν ανάμεσα και κυκλώνουν αρμονικά τα βάναυσης γοητείας κομμάτια του Serpents, Gods And Men, το οποίο χρωστάει στην ατίθαση κιθάρα των Tempelheks την υφέρπουσα metal ψυχεδέλεια, που το διαπερνά και η οποία κολακεύει την αβυσσαλέα θελκτική του heavy υπόσταση.
 
Μπάσο και ντραμς έχουν στο εξόχως απολαυστικό και άκρως χορταστικό Serpents, Gods And Men συγκροτήσει ένα ιδιαιτέρως ρωμαλέο και συμπαγές rythm section, το οποίο συνεισφέρει σημαντικά στην ομαλή του ροή, πότε με τα έμφυτα fuzz αρώματα του έγχορδου, που πασπαλίζουν με retro σκόνη τα νέα κομμάτια των Tempelheks και πότε με το νωχελικά και ράθυμε σπιρτόζικο groove των κρουστών.
 
Θλιμμένη νοσταλγία 70's ευωδίας ενισχύει την φέρουσα πυκνές metal αναθυμιάσεις fuzz ψυχεδέλεια του Serpents, Gods And Men κι αναδεικνύει έτσι τόσο τις αναιμικές blues ατασθαλίες των άκρως ελπιδοφόρων Tempelheks, όσο και την εγγενή τους έφεση στις traditional doom φόρμες, με τις οποίες έχουν σωστά πλαισιώσει το μεθυστικό τους occult μοτίβο.
 
Παραμυθένια εφιαλτικές και σχεδόν ανεπαίσθητες stoner πινελιές έχουν ποτίσει με υποχθόνιο heavy δηλητήριο τον πειθήνιο doom rock χαρακτήρα του Serpents, Gods And Men, μαρτυρώντας έτσι τον συνθετικό οίστρο των Tempelheks, που σε συνδυασμό με την εκτελεστική δεινότητα και την metal αρώματος φαντασία τους, απογειώνουν την occult αύρας κι αχαλίνωτη τους έμπνευση.
 
Γρέζι doom υφής και βραχνάδα απαλών stoner αποχρώσεων αρμονικά χρωματίζουν με ισχνές blues πινελιές τον δεύτερο full length δίσκο των πολλά υποσχόμενων Tempelheks, οι οποίοι με το παγερά όμορφο κι ονειρικά ερεβώδες Serpents, Gods And Men μας ταξιδεύουν στα βάθη της metal ψυχεδέλειας αλλοτινών εποχών εκεί όπου κυριαρχεί η occult rock μαγεία.
 
Νομίζω εν ολίγοις, ότι οι έξοχοι Tempelheks μοιάζουν, αλλά και είναι ικανοί κι έτοιμοι για πολύ όμορφα πράγματα στο εγγύς μέλλον, καθώς κρίνοντας αποκλειστικά από το συναρπαστικά ράθυμο Serpents, Gods And Men, η αγάπη τους για το rock ήχο βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το περίσσιο μεράκι και το heavy ταλέντο τους κι αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι.
 
Τέλος, θα πρέπει να σας προειδοποιήσω για το βάναυσα σαγηνευτικό κι έσχατο χρονικά πόνημα των Tempelheks, το οποίο υπνωτίζει τις αισθήσεις και ξελογιάζει το μυαλό με τις νωχελικές του και σαν αμαρτία γοητευτικές heavy μελωδίες, οι οποίες καθιστούν σχεδόν ακαταμάχητο το πραγματικά εξαίρετο και άκρως εθιστικό Serpents, Gods And Men. Υπέροχο.
 
Tempelheks: Bandcamp / Facebook
Heksekunst Productions: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου