Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

D.S.W. - Dust Storm Warning


Από το Λέτσε της γειτονικής μας Ιταλίας προέρχονται οι γεννημένοι τον Απρίλη του 2010 D.S.W., οι οποίοι κυκλοφόρησαν πριν από λίγες ημέρες μέσω της Acid Cosmonaut Records την πρώτη full length και δεύτερη συνολικά δουλειά τους, καθώς είχε προηγηθεί το πολύ καλό, περσινό EP, με τίτλο: Dawn Storm Watchers, η οποία φέρει τον τίτλο: Dust Storm Warning.

Οι αλλαγές μελών δεν επηρέασαν αρνητικά την μπάντα, καθώς αν κρίνω από τις 7 νέες συνθέσεις, αλλά και τις μικρές, μα συνάμα ουσιαστικές αλλαγές στα 4 κομμάτια του Ep, τα οποία ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό κομματιών του Dust Storm Warning σε 11, τότε τούτη η ανερχόμενη μπάντα, θαρρώ, πως πρόκειται να μας απασχολήσει πολύ τα επόμενα χρόνια.

Αυτό, διότι στα 57 λεπτά, που διαρκεί ο ντεμπούτο δίσκος της, καταφέρνει να μας συναρπάσει, καθώς μας προσφέρει ένα ενδιαφέρον μείγμα ψυχεδελικού stoner rock, τα έντονα desert στοιχεία του οποίου, το καθιστούν ακαταμάχητο, μιας και οι D.S.W., πήραν τα καλύτερα στοιχεία από τον ήχο συγκροτημάτων, όπως οι Colour Haze, Fu Manchu, Monster Magnet και Kyuss..

..Κι αφού τα επεξεργάστηκαν σωστά, προσδίδοντας μοναδικότητα στο ηχητικό τους στίγμα, τα έκαναν διαθέσιμα σε digital μορφή μέσω bandcamp και μάλιστα, δια οποιουδήποτε αντιτίμου εσείς επιθυμείτε, ενώ δημιούργησαν και φυσικές κόπιες, οι οποίες συνοδεύονται από το άκρως ταιριαστό με το ηχητικό τους περιεχόμενο, artwork, που φιλοτέχνησε ο Stefano Leone.

Η παραγωγή του δίσκου είναι η ενδεδειγμένη για τέτοιου είδους ακούσματα, καθώς προσδίδει την απαραίτητη δυναμική στις ψυχότροπες μελωδίες της μπάντας, ενώ η προσεγμένα ακάθαρτη πλευρά της, κολακεύει τα πιο δυναμικά σημεία του δίσκου, κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την απογείωση της ηχητικής κινούμενης άμμου, που εύγλωττα τιτλοφορείται: Dust Storm Warning.

Οι κιθάρες, άλλοτε μας ταξιδεύουν σε αχανείς ηχητικές ερήμους με τις παραισθησιογόνες αρμονίες τους, κι άλλοτε μας ξεδιψούν με τα μεθυσμένα τους solos, ενώ τα ιδιαιτέρως heavy riffs τους, διαπερνώνται από την μυρωδιά της ερήμου. Το μπάσο είναι αρκούντως groovy, ενώ τα δυναμικά ντραμς κάνουν σωστά και χωρίς υπερβολές ή παραλείψεις, την δουλειά τους.

Αλλά έχω την εντύπωση, πως τα φωνητικά είναι αυτά, που ξεχωρίζουν στον εν λόγω δίσκο, καθώς παρόλο, που η ομοιότητα του ηχοχρώματος τους, είναι το λιγότερο original στοιχείο της μπάντας, μιας κι αυτό, μοιάζει πολύ με την χροιά της φωνής του φημισμένου John Garcia, αποδίδουν με ιδιαίτερη πειστικότητα και περίσσιο πάθος, τους γεμάτους φαντασία, στίχους.

Εν ολίγοις, έχω την εντύπωση, πως οι D.S.W. δεν είναι ακόμη μια μπάντα από εκείνες, που απλώς κοπιάρουν την επιτυχημένη, μα ήδη φορεμένη σε βαθμό αηδίας, ηχητική συνταγή, που έκλεψε τις καρδιές μας εδώ και κάμποσα χρόνια, αλλά αντιθέτως, θαρρώ, πως είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα κι απτή απόδειξη αυτού, αποτελεί το εξαιρετικό Dust Storm Warning.

Acid Cosmonaut Records: Bandcamp / Blog / Facebook / Goodieshop

1 σχόλιο: