Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Apocalipsis - Apocalipsis


Πριν από λίγες εβδομάδες, στη μεγάλη και πάντα διευρυνόμενη παρέα του αγαπημένου μου heavy ήχου, προστέθηκε μια ακόμη νέα κι άκρως ελπιδοφόρα μπάντα ονόματι: Apocalipsis. Τούτη η μπάντα προέρχεται από το Μεξικό και ο ήχος της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως Post/Sludge, αν και δεν απουσιάζουν οι doom πινελιές και τα hardcore ψήγματα από αυτόν, ενώ οι Mico σε ντραμς, Fabian σε κιθάρα και Chamaz σε μπάσο, που απαρτίζουν αυτό το πολύ καλό μουσικό συγκρότημα, είναι όλοι τους εξαιρετικά ταλαντούχοι μουσικοί.

Απόδειξη αποτελεί η παρθενική κι ομώνυμη κυκλοφορία τους, η οποία αποτελείται από 11 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 35 λεπτών, ενώ το πανέμορφο εξώφυλλο που τη συνοδεύει, είναι άκρως ταιριαστό με το μουσικό της περιεχόμενο. Όμως, ο εν λόγω δίσκος, που κυκλοφόρησε την πρώτη ημέρα του 2012, χαρακτηρίζεται από την αψεγάδιαστη παραγωγή του, ενώ ξεχωρίζει για την εκπληκτική του ροή, αν και την παράσταση κλέβουν οι δυναμικές κι άκρως εμπνευσμένες συνθέσεις που περιέχει, το σύνολο των οποίων, είναι instrumental.

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί, πως η απουσία φωνητικών δεν αφαιρεί κάτι από την δυναμική του δίσκου, μιας και όλα τα κομμάτια περιέχουν μελωδίες ιδιαίτερα έντονες, ενώ όλα τους βρίθουν ποικιλίας, αφού η σχετικά μικρή τους διάρκεια δεν αποτέλεσε τροχοπέδη για την ομαλή και ολοκληρωμένη ανάπτυξη των πολλών ηχητικών ιδεών που περιέχουν. Για του λόγου το αληθές, δεν έχετε παρά να άκουσε τούτο τον -πραγματικά- πολύ καλό δίσκο, τον οποίο οι δημιουργοί του διαθέτουν για δωρεάν download είτε μέσω του bandcamp τους, είτε μέσω mediafire.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου