Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Enchantress - Volume 1 & Volume II

Volume II: Her Womb Hear War
Volume 1: The First Few














Τα τελευταία χρόνια ο heavy ήχος αναπτύσσεται ραγδαία κι αυτό, εκτός όλων των άλλων, αποδεικνύεται κι από τις πολλές, αλλά και καλές νέες μπάντες, που με γοργούς ρυθμούς εμφανίζονται στα πολλά κι εξίσου ενδιαφέροντα ιδιώματα αυτού του μουσικού χώρου. Μια από τις πλέον ελπιδοφόρες νέες μπάντες του οποίου, είναι οι γεννημένοι στο Τορόντο του Καναδά Enchantress, οι οποίοι, παρόλο που -αν δεν κάνω κάποιο τρομερό λάθος- δημιουργήθηκαν μόλις το περασμένο έτος, έχουν προλάβει να μας προσφέρουν δύο ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα EPs.

Το πρώτο εξ αυτών, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούλη, ονομάζεται Volume 1: The First Few και αποτελείται από τέσσερα κομμάτια συνολικής διάρκειας 22 περίπου λεπτών, ενώ την πραγματικά τρομερή παραγωγή του έχει επιμεληθεί ο Dan Losic των επίσης Καναδών -κι εξίσου ελπιδοφόρων- Holy Mount. Το δεύτερο EP, που κυκλοφόρησε στις αρχές του τρέχοντος μήνα και φέρει τον τίτλο Volume II: Her Womb Hear War, όπως ακριβώς κι ο προκάτοχος του, έτσι κι αυτό, περιέχει τέσσερα κομμάτια συνολικής διάρκειας 22 περίπου λεπτών, ενώ την πολύ καλή παραγωγή του επιμελήθηκε η ταλαντούχα τριάδα ατόμων που απαρτίζει τούτη την μπάντα..

..Η μουσική της όποιας, έχει ως βάση το ψυχεδελικό stoner rock, αν και αισθητή κάνουν την παρουσία τους τα doom στοιχεία, ενώ από τον ήχο της δεν απουσιάζουν ούτε οι punk πινελιές, αλλά ούτε και τα sludge ψήγματα. Οι Tom, Addison και Matt, με χαρακτηριστική ευκολία μας παρασύρουν στο ντουμανιασμένο μουσικό τους σύμπαν, όπου καταφέρνουν να δαμάσουν την αγάπη τους για τα ουκ ολίγα παρακλάδια του heavy ήχου και να τη θέσουν στην υπηρεσία της μουσικής τους. Έτσι, δεν δυσκολεύονται να μας καθηλώσουν με τις δυναμικές τους συνθέσεις..

..Οι οποίες ξεχωρίζουν για τον fuzzαριστό τους χαρακτήρα, ενώ διακρίνονται για τα πολλά κι εξαιρετικά ογκώδη riffs τους, τα οποία υποστηρίζονται άψογα από το αρκούντως groovy και πολύ καλά δεμένο rythm section. Τα φωνητικά, που ντύνουν τα σε στιγμές ξεσηκωτικά ηχοτοπία των Enchantress, ομολογώ, πως στην αρχή με ξένισαν, καθώς δεν περίμενα ότι θα πατούν σε τόσο υψηλές νότες, αν και οφείλω να ομολογήσω, πως μετά από κάμποσες ακροάσεις, τα συνήθισα, ενώ τα λιγοστά μέρη στα οποία οι φωνητικές γραμμές κινούνται σε χαμηλότερες κλίμακες, ενισχύουν σημαντικά το -ήδη πολύ καλό- τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Εν κατακλείδι, οι Enchantress, οι οποίοι στο Bandcamp τους διαθέτουν προς δωρεάν download και τα δύο εν λόγω EPs, νομίζω, πως έχουν όλα τα φόντα για να αποτελέσουν ένα αρκετά σημαντικό κεφάλαιο για τον heavy μουσικό χώρο, ενώ έχω την εντύπωση, πως στο ίδιο ακριβώς συμπέρασμα θα οδηγηθείτε κι εσείς, εάν κι εφόσον, τους δώσετε την προσοχή που τους πρέπει, αλλά και τις απαραίτητες ακροάσεις, κάτι, που σας προτείνω ανεπιφύλακτα να κάνετε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου