Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Blood Red Water - Tales Of Addiction And Despair


Από την γνωστή για τα υδάτινα κανάλια της και τον ρομαντισμό που αυτά αποπνέουν, Βενετία, μας έρχονται οι δημιουργημένοι το 2010 Blood Red Water, οι οποίοι παίζουν ένα εκρηκτικό και πολύ ενδιαφέρον μείγμα heavy μουσικής, καθώς ο doom ήχος τους έχει διανθιστεί με μπόλικες sludge πινελιές, ενώ δεν λείπουν από αυτόν τα stoner ψήγματα.

Τούτη η νεότευκτη μπάντα από την γειτονική μας Ιταλία κυκλοφόρησε στις αρχές του τρέχοντος μήνα την παρθενική της δουλειά, Tales Of Addiction And Despair, η οποία έχει την μορφή Ep, καθώς περιέχει πέντε κομμάτια συνολικής διάρκειας 23 περίπου λεπτών, ενώ η πολύ καλή παραγωγή του οφείλεται στην προσεκτική δουλειά που έγινε στα Flameout Studio.

Οι συνθέσεις του εν λόγω Ep διακρίνονται για την heavy κιθαριστική τους δουλειά, η οποία μας χαρίζει μερικά καταιγιστικά riffs, ενώ ειδική μνεία αξίζουν τα ντραμς, τα χτυπήματα στα οποία, συναγωνίζονται άνετα αυτά ενός επαγγελματία μποξέρ. Το μπάσο δεν δυσκολεύεται να φέρει εις πέρας τα καθήκοντα του, ενώ τα φωνητικά, που εναλλάσσονται σε καθαρά, ουρλιαχτά και brutal, επιτυγχάνουν να δώσουν την απαραίτητη θεατρικότητα στους βιωματικούς στίχους, αλλά και στην άκρως δυναμική μουσική των Blood Red Water.

Εν κατακλείδι, οι Blood Red Water κατάφεραν με το αξιοπρόσεκτα καλό Tales Of Addiction And Despair -το οποίο διαθέτουν για δωρεάν download από το Bandcamp τους- να δημιουργήσουν προσδοκίες για πολύ καλά πράγματα στο μέλλον, ενώ θαρρώ, πως το σημαντικότερο είναι ότι μοιάζουν ικανοί όχι μόνο να τις εκπληρώσουν, αλλά και να τις ξεπεράσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου