Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Woods Of Ypres - Woods 5: Grey Skies & Electric Light


Ο ταλαντούχος μουσικός David Gold, που τον περασμένο Δεκέμβρη σε ηλικία 31 ετών εγκατέλειψε τα εγκόσμια εξαιτίας ενός τραγικού αυτοκινηστικού ατυχήματος, είχε δημιουργήσει το 2002 παρέα με τους Aaron Palmer και Brian McManus την μπάντα Woods Of Ypres, η ύπαρξη της οποίας διήρκεσε για σχεδόν δέκα χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων, το εν λόγω -διαλυμένο πλέον- συγκρότημα κυκλοφόρησε 5 full length δίσκους.

Τελευταίος χρονικά από αυτούς είναι το Woods 5: Grey Skies & Electric Light, που επίσημα κυκλοφόρησε στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας από την γνωστή και μη εξαιρετέα Earache Records. Ο εν λόγω δίσκος, αποτελείται από 11 κομμάτια συνολικής διάρκειας 56 λεπτών, ενώ το -καλό- μουσικό του περιεχόμενο κινείται σε μελωδικά doom και blackened gothic ηχοτοπία.

Η μπάντα, που ξεκίνησε από τον black metal χώρο, δεν άργησε να αλλάξει την ηχητική της πορεία προς περισσότερο μελωδικές φόρμες, κι αυτό, δεν άλλαξε στο κύκνειο άσμα της, μιας και o ήχος του είναι ξεκάθαρα επηρεασμένος από την μουσική συγκροτημάτων όπως οι Type O Negative, Katatonia και Sentenced, που αποτελούσαν αγαπημένα ακούσματα του αδικοχαμένου mainman τους. Οι στίχοι του οποίου, αυτή τη φορά αποκτούν τραγική διάσταση, μιας και μόνο ως προφητικοί θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, κι αυτό, για να το διαπιστώσετε, αρκεί να ρίξετε μια ματιά στο tracklist του δίσκου, ενώ αν τους έχετε μπροστά σας κατά την ακρόαση του, μάλλον θα αναρωτηθείτε -για ακόμη μια φορά;- αν η ζωή αντιγράφει την τέχνη ή το αντίθετο.

Νομίζω, πως είναι ξεκάθαρο ότι οι Woods Of Ypres ετοιμαζόταν να κάνουν το μεγάλο άλμα στην καριέρα τους, αλλά δυστυχώς αυτό θα πρέπει να ματαιωθεί, διότι ως γνωστόν, όταν οι θνητοί κάνουν σχέδια, κάποιος γελάει μαζί τους. Όπως και να' χει, το μόνο σίγουρο είναι πως το Woods 5: Grey Skies & Electric Light είναι ένας εξαιρετικός δίσκος, ο οποίος, έχω την εντύπωση, πως καθόλου δεν θα δυσκολευτεί να κρατήσει στην μνήμη μας παντοτινά τόσο τους Woods Of Ypres, όσο και τον πολυτάλαντο mastermind τους. Rest In Peace.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου