Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Rituals Of The Oak - Come Taste The Doom


Από την πρωτεύουσα της Αυστραλίας, Σίδνεϊ, προέρχονται οι γεννημένοι το 2008 Rituals Of The Oak, οι οποίοι ανήκουν στον χώρο του παραδοσιακού doom metal. Στα λίγα χρόνια της ως τώρα ύπαρξης τους έχουν προλάβει να κάνουν αρκετό θόρυβο γύρω από το όνομα τους, καθώς πέρα από τις αρκετές συναυλιακές τους εμφανίσεις ανά την Υφήλιο, έχουν στο ενεργητικό τους δύο πολύ καλές κυκλοφορίες: το ελπιδοφόρο προ τριετίας ντεμπούτο τους, αλλά και το περσινό τριπλό Split, που κυκλοφόρησαν παρέα με τους Apostle Of Solitude και The Flight Of Sleipnir, στο οποίο θαρρώ, πως κλέψανε την παράσταση. Γι' αυτό άλλωστε και περίμενα πως και πως να κυκλοφορήσει η δεύτερη full length δουλειά τους, η οποία φέρει τον τίτλο Come Taste The Doom κι έγινε διαθέσιμη προς αγορά την περασμένη εβδομάδα από την Eyes Like Snow.

Η εν λόγω κυκλοφορία, που συνοδεύεται από ένα όχι και τόσο εμπνευσμένο εξώφυλλο, περιέχει 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας 43 λεπτών, ενώ ξεχωρίζει για την εξαιρετική της παραγωγή, η οποία αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την μουσικότητα των συνθέσεων της μπάντας, καθώς όλα τα μουσικά όργανα ακούγονται πεντακάθαρα, αλλά και στη σωστή ένταση. Ο ήχος των ντραμς είναι φυσικός κι αρκούντως δυνατός, ενώ το μπάσο είναι ευδιάκριτο ακόμη και στους λιγότερο παρατηρητικούς ακροατές. Όσον αφορά τις κιθάρες, θα πρέπει να γνωρίζετε πως βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, αν κι έχω την αίσθηση, πως τελικά τα φωνητικά είναι αυτά που κρατούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε τούτο το καλό και άρτια δουλεμένο άλμπουμ.

Τα mid tempo περάσματα δεν λείπουν από τις -όχι και τόσο πρωτότυπες- συνθέσεις του δίσκου, οι οποίες κινούνται ως επί τω πλείστον σε αργό τέμπο, ενώ διακρίνονται από την προσήλωση τους στις κλασσικές αξίες του doom ήχου, μιας και καταφέρνουν να δημιουργήσουν -χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες- την χαρακτηριστική πένθιμη ατμόσφαιρα, που καθιστά τούτο το μουσικό ιδίωμα, σαγηνευτικό. Η μεστή φωνή της Sabine Hamad-Linfood ντύνει υπέροχα της γαλήνιες και νωχελικές μελωδίες των Rituals Of The Oak, οι οποίοι με το Come Taste The Doom εδραιώνουν τη θέση τους ανάμεσα στις πλέον ελπιδοφόρες μπάντες του παραδοσιακού doom metal, αν κι έχω την αίσθηση, πως ακόμη δεν μας έχουν δώσει αυτό που πραγματικά μπορούν, κάτι, που ελπίζω να συμβεί με την τρίτη τους ολοκληρωμένη δουλειά, για την οποία ήδη ανυπομονώ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου