Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ocean Towers - Chapter 2


Από το Halifax, την πρωτεύουσα του νησιού Nova Scotia του Καναδά, προέρχονται οι Ocean Towers, μια σχετικά νέα μπάντα, που όμως αποτελείται από όχι και τόσο νέους στον heavy χώρο μουσικούς. Πιο συγκεκριμένα, οι τέσσερις ταλαντούχοι μουσικοί, που αποτελούν τούτη την απολαυστική μπάντα, που αρέσκεται στον αυτοσχεδιασμό, είναι ο Jon Dacey στην κιθάρα, ο Chris Fawcett στο μπάσο, ο Troy Wilson στα πλήκτρα κι ο Brian Stroud στα ντραμς.

Η εν λόγω μπάντα έκανε δυναμικό μπάσιμο στα heavy μουσικά δρώμενα με το περσινό ντεμπούτο Ep της, Chapter 1, το οποίο ακόμη αναρωτιέμαι γιατί ποτέ δεν το άκουσα στην ώρα του, μιας και περιέχει 5 εκπληκτικά κομμάτια, που συνδυάζουν άψογα doomy ηχοχρώματα με ψυχεδελικά space rock στοιχεία, τα οποία είναι πολύ πιο έντονα στο δεύτερο πόνημα της μπάντας, Chapter 2, σε αντίθεση με τα doomy περάσματα, που έχουν σχεδόν εκλείψει.

Το πραγματικά μαγευτικό νέο άλμπουμ των Ocean Towers διαρκεί 39 λεπτά, ενώ αποτελείται από μόλις δύο κομμάτια, στα οποία ο αυθορμητισμός και ο αυτοσχεδιασμός έχουν κυρίαρχο ρόλο, μιας και σε αυτούς οφείλονται οι γεμάτες fuzz ψυχεδελικές τους μελωδίες, οι οποίες μας στέλνουν σε ένα συναρπαστικό ηχητικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο του space rock, όπου διαστημικά τοπία απίστευτου κάλλους όπως αυτό, που απεικονίζεται στο εξώφυλλο του άλμπουμ, σκλαβώνουν το βλέμμα και κόβουν την ανάσα, με την απαράμιλλη ομορφιά τους.

Για ακόμη μια φορά η παραγωγή είναι εξαιρετική και κολακεύει τις υπέροχες ηχητικές αναζητήσεις των Ocean Towers, κι αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι την επιμελήθηκαν ο ντράμερ και ο κιθαρίστας της μπάντας, ενώ ο τελευταίος είναι και ο υπεύθυνος για το πανέμορφο artwork του σαγηνευτικού Chapter 2, που διατίθεται για download στο bandcamp της μπάντας έναντι οποιουδήποτε αντιτίμου εσείς επιλέξετε, ενώ θα υπάρξει και φυσική κόπια και μάλιστα σε format κασέτας, η οποία θα γίνει διαθέσιμη στο άμεσο μέλλον από την Clocks & Daggers.

Τα περιορισμένα doom ψήγματα του Chapter 2 διανθίζονται από μια σαγηνευτική blues αισθητική, ενώ τα έντονα space rock στοιχεία του σε βυθίζουν σε μια αέναη δίνη fuzz ψυχεδέλειας, που γαληνεύει το πνεύμα. Η απόδοση της μπάντας είναι πάρα πολύ καλή, ενώ η χημεία των τεσσάρων είναι εκπληκτική. Η κιθάρα κυριαρχεί στο Chapter 2 και το μπάσο την σιγοντάρει με υπέροχο τρόπο, ενώ τα πλήκτρα πλαισιώνουν με τους διαστημικούς τους ήχους τόσο τα ατίθασα έγχορδα, όσο και τα δυναμικά ντραμς, τα οποία κρατούν με περίσσια μαεστρία τα μπόσικα, ενώ στολίζουν τον ήχο του δίσκου με τις περιπετειώδεις jazz πινελιές τους.

Εν ολίγοις, το Chapter 2 αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα ταξιδιάρικης rock μουσικής, ενώ αποδεικνύει περίτρανα, πως οι Ocean Towers δεν επαναπαύονται, μένοντας πιστοί σε μια και μόνο μουσική φόρμα, καθώς στο νέο τους πόνημα, παρουσιάζουν αρκετές αλλαγές ως προς την προσέγγιση του ήχου τους, μιας και οι διαφορές του από τις ηλεκτρισμένες μελωδίες του πολύ καλού ντεμπούτου ep τους, είναι πολλές κι εξόχως ενδιαφέρουσες. Όσοι λοιπόν θέλετε να ταξιδέψετε έστω και νοερά μακρυά από την ρουτίνα της καθημερινότητας, δεν έχετε παρά να κλείσετε τα μάτια και να αφεθείτε στο μεγαλείο αυτού του υπερβολικά όμορφου ακούσματος.

Ocean Towers: Bandcamp / Facebook
Clocks & Daggers: Official Website

3 σχόλια:

  1. Kialos ellinas.Eixa akoysei prin kanadio vdomades to album kai ekana like sti sellida tous kai tora vlepo review apo elliniko blog na to kanoun koinitopoiisi i ocean towers lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hey Rastanick, κι άλλος έλληνας indeed. Είναι ευτύχημα κι αλήθεια, πως υπάρχουν μπόλικοι έλληνες με παρόμοια ακούσματα, άλλα κι αρκετά ελληνικά blogs παρόμοιας θεματολογίας με το παρόν, παρόλο, που αρκετά από αυτά είναι γραμμένα στα αγγλικά. Όσο για fb, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν διαθέτω.

      Διαγραφή
    2. Το καλό είναι οτι βρήκα το blog σου που έχει ενδιαφερον θεματολογια.Ασε που ανεβαζεις τα CD που ακουω.Εχω την εντιπωση πως κατεβάζουμε απο το ίδιο blog.(Ο Rastanick είμαι απλα αλλαξα το ονομα)

      Διαγραφή