Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Zodiac - A Bit Of Devil


Ο Janosch Rathmer ή αλλιώς, ο ταλαντούχος ντράμερ των heavy prog rockers εξ Γερμανίας, Long Distance Calling, βρέθηκε να τζαμάρει κάποια στιγμή μες το 2010 με τον ικανότατο κιθαρίστα, Nick Van Delft. Τα κομμάτια, που προέκυψαν από αυτή την παρεϊστικη μουσική συνάντηση, αποδείχτηκαν καλύτερα από ότι τούτοι οι δυο φίλοι μουσικοί υπολόγιζαν κι έτσι, δεν άργησαν να αποφασίσουν, πως καλό θα ήταν να τα δουλέψουν σε πιο οργανωμένη βάση.

Την ίδια χρονιά λοιπόν, κάλεσαν στο στούντιο τους εξίσου ταλαντούχους κι ικανούς μουσικούς, Stephen Gall (κιθάρα) και Robert Kahr (μπάσο, όργανο), οι οποίοι συνυπάρχουν στους Rocketchief κι εξέλιξαν υπό το όνομα Zodiac, τις μουσικές τους ιδέες, οι οποίες έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους, τα blues, ενώ διακρίνονται κι από την έντονη heavy αισθητική τους, η οποία πλαισιώνεται υπέροχα από τα μεθυστικά ψήγματα ψυχεδελικού rock, που τη στολίζουν.

Σαν αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, οι νεοσύστατοι κι ελπιδοφόροι Zodiac κυκλοφόρησαν πέρυσι ένα πολύ καλό Ep, το οποίο έστρεψε πολλά βλέμματα πάνω τους, καθώς τα κομμάτια του, τα οποία αποτελούσαν τον ορισμό του φρέσκου vintage αισθητικής heavy rock, ενός άκρως ενδιαφέροντος ήχου, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε πλήρη άνθιση, κατάφεραν να καταστήσουν την προσμονή για την πρώτη full length δουλειά της μπάντας ιδιαιτέρως έντονη.

Το πλήρωμα του χρόνου δεν άργησε να έρθει για τούτη την ανερχόμενη μπάντα, καθώς πριν από ένα μήνα περίπου, οι Zodiac κυκλοφόρησαν μέσω της νεότευκτης Honest Hound Records, το ντεμπούτο άλμπουμ τους, A Bit Of Devil, το οποίο διαρκεί 48 λεπτά και περιέχει 8 κομμάτια, ένα εκ των οποίων αποτελεί διασκευή σε πολύ γνωστό τραγούδι των Αμερικάνων ZZ Top, ενώ ένα κομμάτι του δίσκου, υπάρχει σε ελαφρώς διαφορετική εκτέλεση στο περσινό Ep.

Η vintage αύρα του δίσκου απογειώνεται από την εξαιρετική παραγωγή του Martin Meinschäfer, ο οποίος προσέδωσε στον retro ήχο της μπάντας μια γοητευτική για αυτόν σπιρτάδα, η οποία αναδεικνύει την αύρα φρεσκάδας, που τον διαπερνά, ενώ στην όλη ατμόσφαιρα του δίσκου συμβάλει αποφασιστικά και το όμορφο artwork, που τον συνοδεύει με υπέροχο τρόπο και το οποίο καθιστά το αψεγάδιαστο από κάθε άποψη, A Bit Of Devil, εξαιρετικά ελκυστικό.

Οι blues πινελιές των Zodiac δένουν απίστευτα καλά με τον heavy χαρακτήρα των συνθέσεων, ενώ τα ψυχεδελικά rock στοιχεία, αν και όχι κυρίαρχα στον ήχο του A Bit Of Devil, παίζουν σημαντικό ρόλο στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα. Τα solos της κιθάρας συμπληρώνουν εντυπωσιακά τον ήχο του οργάνου, ενώ τα ακουστικά περάσματα, προσδίδουν έναν άκρως σαγηνευτικό λυρισμό στις μαγευτικές, μα και γεμάτες ενέργεια, μελωδίες του δίσκου..

..Στις οποίες ξεχωρίζουν τα εντυπωσιακά φωνητικά, τα οποία είναι άκρως παθιασμένα, ενώ διακρίνονται κι από έντονη θεατρικότητα. Το groovy μπάσο συνοδεύει εκπληκτικά τόσο τα  δυναμικά ντραμς, όσο και τις κιθάρες, οι οποίες μας προσφέρουν μερικά εξαιρετικά riffs, που δεν δυσκολεύονται να καταστήσουν το πολύ καλό A Bit Of Devil εξόχως εθιστικό, ενώ χαρίζουν στους ανερχόμενους Zodiac τον χαρακτήρα μιας άκρως ελπιδοφόρας μπάντας.  

Honest Hound Records: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου