Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Bison, Bison


Οι άκρως ταλαντούχοι: Grant Miller σε κιθάρες και φωνητικά, Dylan Reilly σε μπάσο και φυσαρμόνικα κι ο Eric Johnson σε τύμπανα, δημιούργησαν πέρσι στο Πόρτλαντ της πολιτείας του Όρεγκον, την δική τους, εξόχως heavy μπάντα, την οποία κι ονόμασαν: Bison, Bison.

Η εν λόγω, άκρως ελπιδοφόρα μπάντα, κυκλοφόρησε πρόσφατα την παρθενική κι ομώνυμη δουλειά της, η οποία αποτελείται από 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 30 λεπτών, ενώ το απλό, λιτό κι απέριττο artwork της, είναι καθόλα ταιριαστό με την heavy, ηχητική της κατεύθυνση.

Η παραγωγή του Bison, Bison είναι εξαιρετική, καθώς προσφέρει διαύγεια στον ήχο των μουσικών οργάνων, ενώ προσδίδει στις αλήτικες συνθέσεις του, μια εξόχως κολακευτική για αυτές, hard rock αύρα, η οποία καθιστά την ήδη εύφλεκτη υπόσταση τους, εκρηκτική.

Η κιθάρα σκαρώνει άκρως heavy και πιασάρικα riffs, τα οποία άλλοτε έχουν ως βάση τους τον stoner ήχο, κι άλλοτε κινούνται πάνω σε doom μοτίβο, ενώ η blues αύρα, που τα συνοδεύει, δίνει στα solos της μια ψυχεδελική, vintage αισθητική, που καθηλώνει με κάθε μια της πενιά.

Τα δυναμικά φωνητικά, τα οποία ξεχωρίζουν για το attitude αγνού rock 'n' roll, που τα διακρίνει, έχουν μια ανεπαίσθητη punk αύρα, που δένει απίστευτα καλά με τα ιδίας φιλοσοφίας με αυτά, ντραμς, τα οποία κρατούν τα μπόσικα με ζηλευτή μαεστρία και περίσσιο ταμπεραμέντο.

Το σκανταλιάρικο μπάσο, το οποίο πλαισιώνει υπέροχα με τον groovy χαρακτήρα του, όλα τα υπόλοιπα μουσικά όργανα, δεν διστάζει να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Bison, Bison όταν οι συνθήκες το απαιτούν, ενώ η retro φυσαρμόνικα, κλέβει την ηχητική παράσταση.

Η μεγάλη ηχητική ποικιλία του Bison, Bison αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα για την εκπληκτική του ροή, καθώς μελωδίες από διάφορα κι εξίσου ενδιαφέροντα στοιχεία, από πολλά παρακλάδια της heavy σκηνής, συνυπάρχουν απολύτως αρμονικά μεταξύ τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι ξεσηκωτικές και περιπετειώδεις συνθέσεις της μπάντας, να έχουν την μορφή ηχητικών, συγκοινωνούντων δοχείων, μιας και τα ευωδιάζοντα heavy rock πυρίτιδα κομμάτια των Bison, Bison, συγχέονται το ένα μες το άλλο με απολύτως φυσικό τρόπο.

Η υφέρπουσα, vintage ψυχεδέλεια των συνθέσεων του Bison, Bison πλαισιώνει φανταστικά τον blues χαρακτήρα του, ενώ η punk νοοτροπία των εχόντων heavy ρίζες Bison, Bison καθιστά το stoner ντεμπούτο τους, ακαταμάχητο ή αλλιώς, μια εθιστική, doom ωδή στο rock 'n' roll.

Bison, Bison: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου