Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

It's Not Night: It's Space - Bowing Not Knowing To What

 
Από ένα μικρό χωριουδάκι της Αμερικής και πιο συγκεκριμένα, το New Paltz, που ανήκει στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, προέρχονται οι άκρως ελπιδοφόροι και γεννημένοι στις αρχές του 2010, It's Not Night: It's Space, οι οποίοι αποτελούνται από τους εξόχως ταλαντούχους: Kevin Halcott σε κιθάρα, Tommy Guerrero σε μπάσο και Michael Lutomski σε ντραμς.
 
Πρόσφατα, τούτη η πολλά υποσχόμενη μπάντα, κυκλοφόρησε την δεύτερη συνολικά, μα πρώτη full length δουλειά της, υπό τον τίτλο: Bowing Not Knowing To What. Ο εν λόγω εξαιρετικός δίσκος, που διαρκεί 51 λεπτά περίπου, αποτελείται από 7 κομμάτια, ενώ πλαισιώνεται από το γεμάτο συμβολισμούς artwork, που φιλοτέχνησε ο Travis Lawrence του Infinity Prints.
 
Την διαυγή, αρκούντως ογκώδη, αλλά και με οργανική αισθητική παραγωγή του, έχει επιμεληθεί ο Rick Birmingham, ο οποίος συμμετέχει και στον δίσκο ως guest μουσικός, παίζοντας sitar, αλλά και διάφορα εξωτικά έγχορδα ακόμη, ενώ στον δίσκο συμμετέχουν ως guest, η Deborah Gillespie με το φλάουτο της, αλλά και η Shana Falana με τα μεθυστικά φωνητικά της.
 
Βέβαια, ο δίσκος είναι κατά βάση instrumental, καθώς τα φωνητικά, τα οποία καταφέρνουν, παρά την ισχνή τους παρουσία να καθηλώσουν, κάνουν σποραδικά και μάλιστα, όχι σε πρώτο πλάνο, την άκρως εθιστική τους εμφάνιση, μιας και η κιθάρα, μαζί με τα λοιπά έγχορδα, είναι αυτή, που κινεί τα ηχητικά νήματα του σαγηνευτικού, Bowing Not Knowing To What.
 
Αυτό όμως, δεν σημαίνει, πως τα ντραμς, δεν έχουν σημαντικό ρόλο στις μαγευτικές συνθέσεις του άλμπουμ, κάθε άλλο, μιας κι αυτά είναι, που προσδίδουν σε αυτές, το αχαλίνωτο groove, το οποίο σε στιγμές τις διακρίνει, ενώ ειδικής μνείας αξίζει και η συνεργασία του με το μεστό μπάσο του δίσκου, που απογειώνει την ψυχεδελική του αύρα, σε διαστημικά desert ηχοτοπία.
 
Το μπάσο, εκτός της αρμονικής του συνεργασίας με τα ντραμς, συμβάλει τα μέγιστα και στην πολύ θερμή ατμόσφαιρα, που ο γλυκός τόνος, της πνιγμένης στο fuzz σε στιγμές, κιθάρας, δημιουργεί, ενώ τα έχοντα κάτι από post rock τεχνοτροπία κι ανατολίτικο άρωμα, leads αυτής, εντείνουν την αίσθηση doom ορμής, που διακατέχει τα stoner υφής, μεγαλειώδη riffs της.
 
Το vintage αύρας φλάουτο, το sitar, αλλά και τα υπόλοιπα έγχορδα, συμβάλουν τα μέγιστα στην δημιουργία της μεθυστικής ατμόσφαιρας του δίσκου, καθώς ζαλίζουν το μυαλό και σαγηνεύουν τις αισθήσεις με τις έντονες oriental πινελιές, με τις οποίες διανθίζουν τον βαφτισμένο σε space παραισθησιογόνες ηχητικές πηγές κι εξόχως heavy ήχο των It's Not Night: It's Space.
 
Ο heavy χαρακτήρας του πειραματικής υπόστασης, ντεμπούτου full length άλμπουμ, των εξόχως ταλαντούχων, It's Not Night: It's Space, υποστηρίζεται με απαράμιλλο τρόπο, τόσο από τα stoner ηχοχρώματα τους, όσο κι από τα desert στοιχεία, με τα οποία επιτυχώς διανθίζουν το ανατολίτικης ομορφιάς, Bowing Not Knowing To What, καθιστώντας το έτσι, ακαταμάχητο.
 
It's Not Night: It's Space: Bandcamp / Facebook / Twitter
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου