Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

The Machine - Calmer Than You Are


Συνεχίζουν την ποιοτική τους πορεία στα heavy σοκάκια οι ραγδαίως ανερχόμενοι και γεννημένοι το 2007 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, The Machine, οι οποίοι απαρτίζονται από τους David Eering σε κιθάρα και φωνητικά, Davy Boogaard σε ντραμς και Hans van Heemst σε μπάσο, καθώς στις αρχές της περασμένης Άνοιξης κυκλοφόρησαν μέσω της Elektrohasch Records την τέταρτη full length δουλειά τους, με τίτλο: Calmer Than You Are.
 
Το εν λόγω, εκρηκτικό άλμπουμ, αποτελείται από 7 κομμάτια συνολικής διάρκειας 46 λεπτών περίπου, ενώ συνοδεύεται από το artwork του Dalibor Barić, ο οποίος το φιλοτέχνησε υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση του Niko Potočnjak. Την αρκούντως δυναμική, ωμή και διακριθείσα για την διαύγεια της, παραγωγή του δίσκου, επιμελήθηκε η ίδια η μπάντα, ενώ άξια αναφοράς είναι και η guest συμμετοχή του μπασίστα των Sungrazer, Sander Haagmans.

Η μουσική του Calmer Than You Are, η διάρκεια του οποίου, είναι κατά πολύ μικρότερη από αυτή των προκατόχων του, αν και συνεχίζει να στηρίζεται κατά πολύ στο jam, στο οποίο τούτη η άκρως ελπιδοφόρα μπάντα αρέσκεται, διακρίνεται από την ευθύτητα της, καθώς οι The Machine κατάφεραν να χαλιναγωγήσουν την αχαλίνωτη δημιουργικότητα τους, φροντίζοντας όμως, αυτό να μην αποβεί καταστροφικό για τα νέα τους, περιπετειώδη, κομμάτια.
 
Το fuzz, το οποίο κυριαρχεί στην κιθάρα, συνυπάρχει υπέροχα με το απύθμενο groove, που πηγάζει από τις ίδιες χορδές με αυτό, ενώ leads και solos, δεν στερούνται κανενός εκ τω δύο. Το μπάσο, που συχνά πυκνά αναλαμβάνει τα ηχητικά ηνία του δίσκου, συνεργάζεται αρμονικά με τα καταιγιστικά σε στιγμές ντραμς, τα οποία δεν στερούνται τεχνικής και χρονικής εγκυρότητας, ενώ τα φωνητικά, ταιριάζουν γάντι στο πολυποίκιλο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
 
Τα έχοντα μια desert αύρα, riffs του David, έχουν τις ρίζες τους στον stoner ήχο, ενώ τα σαλεμένα του leads και solos, ξεχωρίζουν για τα έντονα, ψυχεδελικά τους ηχοχρώματα. Το αγριεμένο μπάσο του Hans, συμβάλει στην space αισθητική του δίσκου, ενώ εντείνει την αμεσότητα των συνθέσεων του, με την τραχιά του υπόσταση. Τέλος, τα ντραμς του Davy προσφέρουν στο Calmer Than You Are, μια κολακευτική για αυτό, blues σπιρτάδα.
 
Τα χαμηλά στη μίξη, φωνητικά, συνεισφέρουν στην διαστημική heavy ατμόσφαιρα του δίσκου, ενώ το σιτάρ, που ακούγεται κυρίως στην αρχή του, προσφέρει μια ανεπαίσθητη, εξωτική αύρα, στην vintage αισθητική του, που τον καθιστά, σαγηνευτικό. Με λίγα λόγια, οι The Machine, άλλαξαν την μουσική τους προσέγγιση, αλλά ουχί την ηχητική τους νοοτροπία, κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, τη δημιουργία του καθηλωτικά επιβλητικού, Calmer Than You Are.

The Machine: Official Website / Facebook
Elektrohasch Records: Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου