Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Wight - Through The Woods Into Deep Water


Ο νέος δίσκος των γεννημένων το 2008 στη Γερμανία, Wight, που φέρει τον τίτλο: Through The Woods Into Deep Water, αναμενόταν από πολλούς με μεγάλη αγωνία, καθώς ο ψυχεδελικός doom χαρακτήρας του περσινού τους ντεμπούτου, είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις.

Έτσι, το αποτελούμενο από 9 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 58 λεπτών, δεύτερο full length άλμπουμ της μπάντας, το οποίο πλαισιώνεται υπέροχα από το εξαιρετικό artwork, που φιλοτέχνησε ο Arik Roper, απέκτησε κομβικής σημασίας υπόσταση, για το μέλλον της.

Η ηχητική παρέα των Rene Hofmann (κιθάρα, φωνητικά), Peter-Philipp Schierhorn (μπάσο, σαξόφωνο) και Michael Kluck (ντραμς), έχοντας γνώση της δυναμικής, που δημιούργησε για την μπάντα τους, το παρθενικό τους άλμπουμ, έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες.

Εν αρχή είναι η παραγωγή του άλμπουμ, στην οποία εκτός του frontman της μπάντας, πήραν μέρος οι Jorge Medina και Lorenz Blümler, που ηγήθηκαν των ηχογραφήσεων κι ανέλαβαν την μίξη αντίστοιχα, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Tony Reed, που φρόντισε για το mastering.

Αποτέλεσμα της καλής δουλειάς όλων των παραπάνω, είναι ο ήχος του Through The Woods Into Deep Water, να διακρίνεται για τον όγκο και το βάθος του, αλλά και να ξεχωρίζει συνάμα, για την γλυκιά τονικότητα του, η οποία είναι απόρροια της διαυγούς, οργανικής του αύρας.

Το 60's ψυχεδελικό στοιχείο έχει υποχωρήσει στον ήχο της μπάντας, αν και στο δεύτερο πόνημα της, συνδυάζεται υπέροχα με τις 70's space πινελιές, με τις οποίες επιτυχώς διάνθισε, τα vintage ηχοχρώματα των στηριζόμενων σε ένα 80's doom metal μοτίβο, heavy psych συνθέσεων της.

Η παιχνιδιάρικη κιθάρα πλέκει υπέρβαρα riffs σε doom ύφος κι υφαίνει ψυχεδελικά solos με έντονες space αναφορές, ενώ συμβάλει τα μέγιστα στην πλούσια ηχητική ποικιλία του άλμπουμ, με τις φέρουσες μια σχεδόν ανεπαίσθητη post αύρα, ηλεκτρισμένες blues μελωδίες της.
 
Τα ακουστικά της περάσματα προσδίδουν μια άκρως γοητευτική για το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, folk αισθητική σε αυτό, ενώ εντείνουν την υφέρπουσα ανατολίτικη αύρα, που διακρίνουν τα σχεδόν tribal τεχνοτροπίας, χτυπήματα, των περιπετειωδών κρουστών.

Τα εξόχως δυναμικά ντραμς κρατούν τα μπόσικα του Through The Woods Into Deep Water με μαεστρία, καθώς παρά τις πολλές ηχητικές αλλαγές, που τα έγχορδα του προσφέρουν, αυτά παραμένουν έγκυρα χρονικά, ενώ συνεργάζονται αρμονικά μαζί τους, στην ολότητα του.

Το όργανο συμβάλει στην retro ατμόσφαιρα του δίσκου και το σαξόφωνο προσφέρει ηχητικούς οργασμούς και μουσικό πλουραλισμό με τις αιθέριες νότες του, ενώ τα φωνητικά, που μαρτυρούν βελτίωση κι ωριμότητα, διακρίνονται για την θεατρικότητα και το πάθος τους.

Την παράσταση όμως θαρρώ, πως κλέβει το μεστό μπάσο, το οποίο εκτός από τις γενναίες ποσότητες groove, που προσδίδει στον ήχο των Wight, συμβάλει τα μέγιστα στη καλή ροή του Through The Woods Into Deep Water, με τα fuzz περάσματα του και τα solos του.

Η μουσική ποικιλία των Wight δεν συνοδεύεται κι από πρωτοτυπία, καθώς οι αναφορές σε άλλες μπάντες του ευρύτερου heavy ήχου είναι πολλές και διόλου καμουφλαρισμένες, αλλά αυτό δεν σημαίνει, πως το Through The Woods Into Deep Water δεν αξίζει προσοχής.

Άλλωστε, δεν είναι και πολλές οι μπάντες, που στις μέρες μας πρωτοτυπούν σε τούτο τον ήχο, ενώ είμαι βέβαιος, πως οι περισσότερες εξ αυτών, δύσκολα θα κυκλοφορήσουν έναν τόσο γεμάτο ηχητικά δίσκο, όσο το άκρως ενδιαφέρον: Through The Woods Into Deep Water.

Όπως και να' χει όμως, οι ταλαντούχοι Wight, οι οποίοι προσφέρουν το Through The Woods Into Deep Water, προς download έναντι οποιουδήποτε αντιτίμου εσείς επιθυμείτε, μέσω της σελίδας τους στο bandcamp, αποδεικνύουν με αυτό, πως ήρθαν για να μείνουν στον heavy ήχο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου