Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Wo Fat - The Black Code


Η υπέρ του δέοντος heavy παρέα των εξόχως ταλαντούχων Kent Stump σε φωνή και κιθάρα, Tim Wilson σε μπάσο και Michael Walter σε τύμπανα και φωνητικά, επιστρέφει με ιδιαιτέρως δυναμικό τρόπο στα heavy δρώμενα, μετά τον περσινό, εξαιρετικό της δίσκο, καθώς..

..Ο τέταρτος συνολικά, μα πρώτος για λογαριασμό της Small Stone Recordings, δίσκος των γεννημένων στο Ντάλας του Τέξας το 2003, Wo Fat, ο οποίος φέρει τον τίτλο: The Black Code, είναι πλέον γεγονός, μιας και κυκλοφόρησε επίσημα, πριν από μόλις λίγες ώρες.

Η μπάντα συνεργάστηκε για το artwork του The Black Code με τον Alexander Von Wieding και για το mastering του με τον Christ Goosman, ενώ την παραγωγή του, ανέλαβε με μπροστάρη τον frontman της και για ακόμη μια φορά στην πορεία της, με εξαιρετική επιτυχία, η ίδια.

Ο ήχος του The Black Code είναι ογκώδης, τραχύς, αλλά κι αρκούντως διαυγής, ενώ αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, τις καλυμμένες με space λάσπη, συνθέσεις της μπάντας, καθώς το απύθμενο βάθος του, δεν πνίγει, αλλά απογειώνει τις sci-fi ανησυχίες της.

Η κιθάρα σκαρώνει θηριώδους υπόστασης doom μοτίβου riffs, ενώ τα βαπτισμένα στον fuzz κι αχανή blues βάλτο του southern ήχου, solos της, διακρίνονται για τον ψυχεδελικό τους χαρακτήρα, που υπέροχα πλαισιώνει τα γεμάτα γρέζι, ωμά φωνητικά των Wo Fat.

Τα δυναμικά ντραμς προσδίδουν funk πινελιές στην jam υφή των συνθέσεων του αψεγάδιαστου The Black Code, ενώ στολίζουν με jazz ψήγματα το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, το οποίο βρίθει groove, εξαιτίας του stoner χαρακτήρα των ορμητικών μελωδιών του μεστού μπάσου.

Η απαράμιλλη ισορροπία μεταξύ της jam μορφής των κομματιών του The Black Code και της doom, ψυχεδελικής τους τεχνοτροπίας, είναι αποτέλεσμα της εκπληκτικής χημείας, που διακρίνει τους τρεις άκρως ταλαντούχους μουσικούς, που απαρτίζουν τους φοβερούς Wo Fat.

Ο heavy psych αυτοσχεδιασμός, που κολακεύει τις στιβαρές συνθέσεις του The Black Code, συνυπάρχει αρμονικά με τον στιβαρό χαρακτήρα των κομματιών των Wo Fat, ενώ αποδεικνύει, πως η συνθετική τους ικανότητα, είναι εφάμιλλης δυναμικής, με το πλούσιο ταλέντο τους.

Άλλωστε, λίγα είναι τα συγκροτήματα, που θαρρώ, πως μπορούν να ισχυρίζονται, ότι όλες τους οι δουλειές είναι τουλάχιστον καλές, κι όπως σωστά μαντεύετε, οι φαντασμαγορικοί Wo Fat, οι οποίοι μόλις κυκλοφόρησαν, την καλύτερη ίσως, δουλειά τους, είναι ένα από αυτά.

Όσοι λοιπόν, γουστάρετε το doom σας να έχει γενναίες ποσότητες stoner και ψυχεδέλειας, δεν έχετε παρά να ακούσετε το εκπληκτικό The Black Code των εξαιρετικών Wo Fat, που εύγλωττα καταδεικνύει, πως τούτοι οι Αμερικάνοι, είναι φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα. Kudos!

Small Stone Recordings: Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου