Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Mind Vice


Μια εξαιρετικά ταλαντούχα, αλλά κι άκρως ελπιδοφόρα μπάντα δημιουργήθηκε πριν από έναν περίπου χρόνο στο Σιάτλ με όνομα Mind Vice, η οποία πριν από λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε την πρώτη της δουλειά, ένα full length άλμπουμ, που φέρει το ίδιο όνομα με αυτή. Η εν λόγω μπάντα αποτελείται από τέσσερις ιδιαιτέρως ταλαντούχους μουσικούς και πειραματίζεται πάνω σε διάφορα παρακλάδια της rock και metal μουσικής, αλλά κι όχι μόνο, όπως για παράδειγμα με stoner, grunge, blues, alternative, funk και jazz μελωδίες, με αξιοζήλευτη επιτυχία.

Το ομώνυμο ντεμπούτο των Mind Vice αποτελείται από επτά κομμάτια συνολικής διάρκειας 34 λεπτών περίπου, ενώ ξεχωρίζει για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, η οποία πραγματικά απογειώνει τις εξόχως δυναμικές συνθέσεις της μπάντας. Το μπάσο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον δίσκο και η παραγωγή φροντίζει έτσι ώστε αυτό να ακούγεται αρκετά δυνατά, αν και η μίξη του άλμπουμ έχει φροντίσει όλα τα μουσικά όργανα, των φωνητικών συμπεριλαμβανομένων,  να ακούγονται όπως και όσο ακριβώς πρέπει, χωρίς να αδικεί ούτε στιγμή κάποιο από αυτά.

Τα φωνητικά αποδίδουν με ιδιαίτερο πάθος τους στίχους, ενώ σε στιγμές θυμίζουν έντονα τη φωνή, γνωστής μορφής του 90's grunge και 00's alternative χώρου. Αυτό δεν είναι καθόλου ενοχλητικό όμως, μιας και ταιριάζουν στην ατμόσφαιρα των κομματιών, ενώ συμβάλουν σημαντικά στον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα του δίσκου, ο οποίος εντείνεται από τα δυναμικά ντραμς, τα οποία έχουν κυρίαρχο ρόλο στην συνθετική ποικιλία του, προσδίδοντας τους αχαλίνωτο groove, ενώ συνεργάζονται άψογα, τόσο με την κιθάρα, όσο και με το μπάσο.

Τα riffs της κιθάρας πειραματίζονται σε διάφορες ηχητικές φόρμες, καθώς άλλοτε δημιουργούν τα heavy μέρη τους πάνω σε funk φόρμες κι άλλοτε διανθίζουν την σπιρτόζικη blues διάθεση τους με jazz ψήγματα, τα οποία στολίζουν το stoner μοτίβο τους, ενώ ειδικής μνείας αξίζει το μπάσο, το οποίο κρατά τα ηχητικά ηνία του περιπετειώδους Mind Vice, καθώς αυτό είναι, που μαεστρικά οδηγεί τα κομμάτια από το ένα μουσικό παρακλάδι στο άλλο, δίχως να χαλά τη συνοχή τους και φυσικά, χωρίς να επηρεάζει αρνητικά την πολύ καλή ροή του δίσκου.

Οι ανερχόμενοι Mind Vice μέσα στους λίγους μήνες της ύπαρξης τους κατάφερναν να δημιουργήσουν ένα σπιρτόζικο δίσκο, που θα ικανοποιήσει με την συνθετική του ποικιλία και την ακουστική δυναμική του, τους περισσότερους φίλους της heavy, αλλά και της rock μουσικής γενικότερα, μιας και το ομώνυμο ντεμπούτο τους, συνδυάζει εκπληκτικά τα φαινομενικά ανόμοια μουσικά παρακλάδια, που το αποτελούν, δημιουργώντας παράλληλα την δική του μοναδική ηχητική ταυτότητα. Με λίγα λόγια, όσοι ψάχνετε για απολαυστικό rock, επενδύστε άφοβα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου