Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

Weed Priest


Ακόμη μια εξαιρετική και πολλά υποσχόμενη μπάντα μας έρχεται από την Ιρλανδία και πιο συγκεκριμένα από την πόλη Galway της χώρας, μιας κι εκεί γεννήθηκαν κάπου μέσα στο 2008 οι ανερχόμενοι Weed Priest, που τούτες τις μέρες κυκλοφορούν την ομώνυμη ντεμπούτο full length δουλειά τους, η οποία αποτελείται από 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 61 λεπτών.

Οι Adrian σε ντραμς, Ragas σε μπάσο και Adam σε κιθάρα και φωνητικά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους παρουσιάζοντας μας την πωρωτική κι αργόσυρτη προσέγγιση τους στον heavy ήχο με το Weed Priest, μιας και ο συνδυασμός ανόθευτου doom με τα απολύτως απαραίτητα ηχοχρώματα της stoner μουσικής, τον οποίο διανθίζουν με occult αισθητική, είναι τρομερός.

Τα riffs της κιθάρας αποτίουν φόρο τιμής στις βασικές stoner αρχές με τις οποίες στολίζουν το ωμό doom μοτίβο τους, ενώ τα solos αποπνέουν μια σχεδόν μελαγχολική αύρα, που υπνωτίζει τις αισθήσεις με την άκρως ψυχεδελική της υφή. Τα φωνητικά ακροβατούν ανάμεσα στο καθαρό και βρώμικο ύφος, που τόσο ταιριάζει στον doom ήχο, απογειώνοντας έτσι το Weed Priest.

Μπάσο και ντραμς συνεργάζονται άψογα με το έτερο έγχορδο και προσδίδουν συγχρόνως διόλου ευκαταφρόνητες ποσότητες groove στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, ενώ η αργόσυρτη ραχοκοκαλιά τους τσακίζει τα πάντα στο απειλητικό έρπων διάβα της, μιας και προσδίδει στην ομώνυμη παρθενική δουλειά των Weed Priest το θηριώδες ηχητικό εκτόπισμα, που της αξίζει.

Τα διάφορα samples φωνητικών, που ακούγονται στον δίσκο, βοηθούν σημαντικά την πολύ καλή ροή του, ενώ καθιστούν τις μεθυσμένες ιστορίες για μαστουρωμένες μάγισσες, που οι στίχοι εξιστορούνται, απολαυστικές. Η παραγωγή είναι πολύ καλύτερη από το προ διετίας demo της μπάντας, αν και παραμένει πιστή στην lo-fi ατμόσφαιρα, που οι Weed Priest λατρεύουν.

Ο πυκνός ήχος του δίσκου κολακεύει τις συνθέσεις του, μιας κι αναδεικνύει με την ανόθευτη υφή του, την εξόχως δυναμική υπόσταση των κομματιών, ξεκαθαρίζοντας έτσι, πως το Weed Priest παρά τις μπόλικες και κλασικές επιρροές του, διαθέτει την δική του μοναδική ηχητική ταυτότητα, ενώ το artwork του, δεν θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστό με τους στίχους και την μουσική του.

Εν κατακλείδι, εάν ψάχνετε για ένα εξαιρετικό doom, με όλη τη σημασία της λέξης, άκουσμα, τότε δεν πρόκειται να βρείτε κάτι καλύτερο από το Weed Priest, μιας και τούτος ο εκπληκτικός δίσκος, περικλείει όλα εκείνα τα στοιχεία, που είναι απαραίτητα, για να τον καταστήσουν εξόχως απολαυστικό. Ελπίζω κι εύχομαι οι Weed Priest να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και μοτίβο.

Weed Priest: Bandcamp / Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου