Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

The Flight Of Sleipnir - Saga


Η τέταρτη full length δουλειά των γεννημένων το 2008 στην Αμερική, The Flight Of Sleipnir είναι γεγονός εδώ και λίγες ώρες, καθώς το Saga, όπως είναι ο τίτλος της, κυκλοφόρησε επίσημα εχθές από την φημισμένη για την ποιότητα των δίσκων, που κυκλοφορεί, Eyes Like Snow. Ο εν λόγω δίσκος περιέχει 12 κομμάτια συνολικής διάρκειας 60 λεπτών περίπου, ενώ αποτελεί την καλύτερη ως τώρα δουλειά της μπάντας, καθώς ντύνει τους για ακόμη μια φορά εμπνευσμένους από την σκανδιναβική μυθολογία στίχους της, με την απόλυτη ηχητική ισορροπία των μπόλικων ιδιωμάτων του ακραίου ήχου, στα οποία η μπάντα αρέσκεται.

Πιο συγκεκριμένα, τα ανάγλυφα doom στοιχεία των The Flight Of Sleipnir έχουν δώσει την πρωταγωνιστική θέση τους στην επική αισθητική, που πάντα σέρνονταν στη μουσική τους, καθώς πλέον οι viking metal αναφορές τους, οδηγούν τις μελαγχολικές και ταξιδιάρικες συνθέσεις τους στα περιπετειώδη και γεμάτα καταχνιά ηχοτοπία της heavy μουσικής, ενώ τα έντονα black metal ψήγματα τους, λειτουργούν αποτελεσματικά ως το απόλυτο σημείο ισορροπίας των συνθέσεων τους, μιας και αυτά είναι, που έρχονται σε πλήρη αρμονία με τις αυξημένες τον αριθμό progressive αναφορές, που καθιστούν το Saga μαγευτικό.

Και τα δύο μέλη της μπάντας δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για ακόμη μια φορά, καθώς τόσο ο David Csicsely σε φωνητικά, κιθάρες και ντραμς, όσο και ο Clayton Cushman σε πλήκτρα, κιθάρες, φωνητικά και μπάσο, πιάνουν εκπληκτική απόδοση. Ο πρώτος χειρίζεται μινιμαλιστικά, αλλά και με μαεστρία τα ντραμς του και υφαίνει απαράμιλλης ομορφιάς leads με τις κιθάρες, με τα οποία θαρρώ, πως κλέβει την παράσταση, ενώ τα φωνητικά του είναι σαφώς βελτιωμένα στο Saga. Ο ηχητικός του συνοδοιπόρος πλέκει με τα πλήκτρα του ένα εντυπωσιακό ηχητικό πέπλο, με το οποίο καλύπτει υπέροχα τα βραχνά riffs, που δημιουργεί με τις κιθάρες του.

Η δουλειά του στο μπάσο είναι μεστή, καθώς γεμίζει υπέροχα τις συνθέσεις, ενώ τα ακουστικά του περάσματα, αξίζουν ειδικής μνείας, μιας κι αποτελούν βασικό συστατικό για την εφάμιλλη με την αέναη κίνηση των ποταμών, ροή του δίσκου. Τέλος, συμβάλει κι αυτός τα μέγιστα στην σωστή εναλλαγή των σχιστών και black υφής φωνητικών με τα καθαρά, προσδίδοντας έτσι την απαραίτητα θεατρικότητα στο εξόχως λυρικό Saga, το οποίο απογειώνεται από την ειλικρινά αψεγάδιαστη παραγωγή, που δίνει στις συνθέσεις του, την απαραίτητη διαύγεια, αλλά και από το λεπτομερές και πιστό στο γνωστό στυλ της μπάντας artwork, που η ίδια επιμελήθηκε.

Εν ολίγοις, οι The Flight Of Sleipnir, που και πάλι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, τόσο στον ηχητικό, όσο και στον οπτικό τομέα της νέας τους δουλειάς, εμφανίζονται με το έσχατο χρονικά πόνημα τους, πιο κατασταλαγμένοι από ποτέ ηχητικά, καθώς πλέον έχουν βρει τον ήχο, που τους ταιριάζει, αλλά το σημαντικότερο είναι, πως τώρα γνωρίζουν ακριβώς και τον τρόπο για να τον στολίσουν μουσικά, μιας και η συνθετική τους ικανότητα συναγωνίζεται σε ποιότητα επί ίσοις όροις την πλούσια ηχητική τους φαντασία. Με άλλα λόγια, όσοι ψάχνετε ένα ατμοσφαιρικό και περιπετειώδες heavy άκουσμα, που βρίθει συναισθήματος, επενδύστε άφοβα στο Saga.

The Flight Of Sleipnir: Facebook / Official Website
Eyes Like Snow: Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου