Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

The Gates Of Slumber - Stormcrow


Οι γεννημένοι το 1998 στην Ινδιανάπολη, The Gates Of Slumber, επιστρέφουν ύστερα από το πολύ καλό full length του 2011 στα heavy δρώμενα με το ep, Stormcrow, που κυκλοφορεί από την Scion Audio Visual, η οποία το διαθέτει στην ολότητα του προς δωρεάν download μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της. Τα πέντε τραγούδια συνολικής διάρκειας 31 λεπτών περίπου, που αποτελούν το εν λόγω ep, αναδεικνύονται από την εξαιρετική παραγωγή του γνωστού για την συνεργασία του με μπάντες όπως οι Yob, Rwake, Cough μεταξύ άλλων, Sanford Parker, ο οποίος κράτησε την απόλυτη ισορροπία μεταξύ βρωμιάς και διαύγειας, καθιστώντας έτσι το εντυπωσιακό Stormcrow, άκρως σαγηνευτικό για τους φίλους του παραδοσιακού doom.
 
Την διαφορά βέβαια την κάνουν οι συνθέσεις αυτές καθαυτές, καθώς η μουσική παρέα του ιδρυτή της μπάντας, Karl Simon, που για ακόμη μια φορά δίνει ρέστα, τόσο στα φωνητικά, όσο και στην κιθάρα, αποτελείται εκτός από τον σταθερό στο πόστο του μπάσου, Jason McCash και από τον Iron Bob Fouts, που επέστρεψε στην μπάντα ύστερα από δύο χρόνια απουσίας. Τα riffs του αρχηγού της μπάντας μοιάζουν βγαλμένα από το βιβλίο των κρυμμένων θησαυρών του doom ήχου, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα, που να υστερεί σε δυναμική και συναίσθημα, ενώ τα φωνητικά ερμηνεύουν με περισσή πειστικότητα του αλληγορικούς κι εξόχως ταιριαστούς με το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, που αποτίει φόρο τιμής στο αγνό, ωμό κι ανόθευτο doom.
 
Τα χαρακτηριστικά χτυπήματα του προσφάτως επιστρέψαντα στη μπάντα ντράμερ προσδίδουν στις συνθέσεις του Stormcrow μια ιδιαιτέρως κολακευτική για αυτές σπιρτάδα, ενώ η στιβαρή τους υφή, συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το πρωταγωνιστικό σε αυτό το άκουσμα μπάσο, το οποίο προς μεγάλη και θετική μου έκπληξη, βρίσκεται αρκετά μπροστά στη μίξη του άλμπουμ, γεγονός, που καθιστά το νέο πόνημα των The Gates Of Slumber ακόμη πιο heavy κι ογκώδες. Τα solos της κιθάρας πρέπει να είναι τα καλύτερα, που είχε ποτέ τούτη η μπάντα, καθώς βοηθούν τα μέγιστα στην σωστή ροή των κομματιών, ενώ προδίδουν συνθετικό οίστρο, εκτελεστική δεινότητα κι αναδεικνύουν την τρομερή απόδοση και των τριών μουσικών.
 
Οι επιρροές της μπάντας έχουν πλέον απορροφηθεί από την δική της μοναδική ηχητική ταυτότητα, εξού και λειτουργούν πλέον ως μουσική πυξίδα για αυτήν και ουχί ως ευκαιρία για αντιγραφή, ενώ η μουσική της εξέλιξη, γίνεται εύκολα ευδιάκριτη από τις αποπνέουσες μελαγχολία συνθέσεις της, που έχουν κάτι από την μαγεία των παλαιότερων δίσκων της. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει, πως οι The Gates Of Slumber αναμασούν ιδέες του παρελθόντος τους, αλλά αντιθέτως, το Stormcrow αποτελεί κάτι σαν φάρο για τις επερχόμενες κυκλοφορίες τους, μιας και παρουσιάζει σαφείς ενδείξεις του ηχητικού τους μέλλοντος. Όσοι λοιπόν, αρέσκεστε σε παραδοσιακούς doom ήχους, δεν έχετε παρά να απολαύσετε τούτο το υπέροχο άκουσμα.

The Gates Of Slumber: Official Website / Facebook
Scion Audio Visual: Official Website
Stormcrow: Download

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου