Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Communion


Από το Όστιν του Τέξας προέρχονται οι δημιουργημένοι το 2011 κι απαρτιζόμενοι από τρεις ιδιαιτέρως ταλαντούχους μουσικούς, Communion, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν την παρθενική κι ομώνυμη δουλειά τους, που έχει την μορφή ep κι αποτελείται από 2 κομμάτια συνολικής διάρκειας 34 λεπτών, τα οποία μπορείτε να ακούσετε στη σελίδα τους στο bandcamp, από όπου και διατίθενται και προς download δια οποιουδήποτε αντιτίμου εσείς ορίσετε.

Η μουσική των Communion στηρίζεται σε ένα στιβαρό doom μοτίβο, το οποίο η μπάντα φροντίζει να διανθίσει με έντονες stoner πινελιές και κάμποσα drones, που σε συνδυασμό με τα ψυχεδελικά ηχοχρώματα, με τα οποία ντύνει τις συνθέσεις της, καταφέρνει να προσδώσει στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα μια μαγευτική αύρα, που με κάθε της νότα υπνωτίζει κι από λίγο τις αισθήσεις, βυθίζοντας μας έτσι σε μια αέναη κι ονειρική λούπα heavy ηχητικής κατάνυξης.

Τα riffs από την κιθάρα του Dustin Anderson πλέκουν doom δίνες με το επαναλαμβανόμενο κι αργό τέμπο τους, υφαίνοντας παράλληλα ένα drone πέπλο ποτισμένο με γενναίες ποσότητες fuzz, το οποίο οι vintage κι αιθέριες νότες του οργάνου, απογειώνουν, ενώ το μεστό μπάσο του Theron Rothen, εγκλωβίζει με τον όγκο του τα drones της κιθάρας κι εντείνει το απύθμενο groove, που προέρχεται από τα δυναμικά γεμίσματα του Jeremy Jenkins στα τύμπανα.

Heavy ηχοτοπία βγαλμένα από τα σπλάχνα του αυτοσχεδιασμού αποτελούν το μυστηριώδες Communion, το οποίο κολακεύεται από την αψεγάδιαστη παραγωγή, που του προσδίδει διαύγεια, αλλά και μπόλικο έξτρα όγκο, καθώς η επιφανειακή lo-fi αισθητική της, λειτουργεί παραπλανητικά στην διάρκεια της ακρόασης, μιας κι εντείνει την πνιγερή ατμόσφαιρα του, ενώ επιτρέπει στις συνθέσεις να ξεδιπλώσουν την εθιστική και δηλητηριώδη υπόσταση τους.

Τα λιγοστά και χαμηλά στην ένταση samples του Communion προσθέτουν στην παράνοια του χαρακτήρα του δίχως να χαλούν την instrumental μορφή του, ενώ τα rock ξεσπάσματα τούτης της πολλά υποσχόμενης μπάντας, αποτελούν τον ορισμό της heavy ψυχεδέλειας, καθώς η οργανική τους υφή εξαλείπτει και την παραμικρή αμφιβολία για τις συνθετικές της ικανότητες της, μιας κι εύγλωττα προδίδει αδάμαστη φαντασία, μουσικό ταλέντο και συνθετικό οίστρο.

Δεν ξέρω αν το κατέστησα σαφές ως τώρα, αλλά για να το ξεκαθαρίσω μια και καλή, τούτο το heavy άκουσμα αποτελεί μια από τις καλύτερες ηχητικές συντροφιές, για τους λάτρεις αυτού του ήχου, μιας και η περιπετειώδης μουσικότητα του Communion αποδεικνύεται ιδανική για heavy ονειροπολήσεις και doom υφής μουσικά ταξίδια στα απέραντα ηχοτοπία της ψυχεδέλειας. Με άλλα λόγια, τούτο το άκουσμα ενδείκνυται για αχαλίνωτες ηχητικές περιπλανήσεις. Άψογο.

Communion: Bandcamp / Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου