Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

S.I.M.B. - Monday Superblues


Στο Άμστερνταμ έχουν την βάση τους οι γεννημένοι το 2008 κι απαρτιζόμενοι από τους Babbata σε φωνή, Sven σε κιθάρες και φωνητικά, Chico σε ντραμς και Hubi σε μπάσο, S.I.M.B., οι οποίοι στις 25 του τρέχοντος μήνα πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέσω της δισκογραφικής εκ Σουηδίας Ozium Records τη νέα τους δουλειά, που τιτλοφορείται: Monday Superblues.

Ο εν λόγω δίσκος αποτελείται από 8 κομμάτια, ένα εκ των οποίων λειτουργεί ως intro, συνολικής διάρκειας 27 λεπτών και ξεχωρίζει για τον ωμό χαρακτήρα της παραγωγής του, που απογειώνει τις αλήτικης αισθητικής συνθέσεις του, η οποία οφείλεται στην καλή δουλειά του Joey Z σε αυτόν τον τομέα, ενώ άξιος ειδικής μνείας είναι και ο Gino, που επιμελήθηκε το artwork του.

Τα riffs του Monday Superblues, τα οποία στηρίζονται στον doom ήχο, είναι πνιγμένα στο fuzz, ενώ τα solos της κιθάρας προσδίδουν στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα μια southern αύρα, την οποία τα γεμάτα γρέζι και hardcore αισθητικής φωνητικά απογειώνουν με την παθιασμένη τους υπόσταση, προσφέροντας έτσι στον ήχο των S.I.M.B. μια τσαμπουκαλεμένη heavy υφή.

Μπάσο και ντραμς συνεργάζονται πολύ καλά, τόσο μεταξύ τους, όσο και με την κιθάρα, ενώ προσδίδουν γενναίες ποσότητες groove στον γεμάτο stoner πινελιές ηχητικό καμβά των S.I.M.B., στον οποίο τα δικά τους ηχοχρώματα προσφέρουν κι αρκετοί guest μουσικοί, καθιστώντας έτσι το καλό, Monday Superblues, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον heavy άκουσμα.

Εν κατακλείδι, οι ανερχόμενοι S.I.M.B. μας προσφέρουν έναν άκρως διασκεδαστικό δίσκο, που ενδείκνυται για ακρόαση σε υψηλές εντάσεις, καθώς το Monday Superblues έχει όλα εκείνα τα στοιχεία, που χρειάζονται για να αποτελέσει ιδανική συντροφιά σε βραδιές με περίσσιο κέφι και μπόλικη μπύρα. Εν ολίγοις, αν η έξοδος ακυρωθεί, τούτος ο δίσκος αποτελεί έξοχη εναλλακτική.

S.I.M.B.: Bandcamp / Facebook
Ozium Records: Official Website


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου