Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Los Dragula - Caminata Del Hombre Muerto


Από το Λανούς της Αργεντινής προέρχονται οι Los Dragula, οι οποίοι δημιουργήθηκαν το 2011 από τρεις ταλαντούχους, αλλά και θυμωμένους μουσικούς, όπως μαρτυρά η μουσική, αλλά και οι εξολοκλήρου στα ισπανικά στίχοι τους και πιο συγκεκριμένα από τους: Diego Frandolich σε κιθάρα και φωνή, Emiliano Lovotti σε φωνητικά και ντραμς και Nicolas Rivas σε μπάσο.

Τούτη η ανερχόμενη μπάντα από την Λατινική Αμερική κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες την παρθενική δουλειά της με τίτλο: Caminata Del Hombre Muerto, η οποία αποτελείται από 10 κομμάτια συνολικής διάρκειας 45 λεπτών, που διακρίνονται για την λασπωμένη doom αύρα τους και για την μελαγχολική stoner ατμόσφαιρα, που χαρακτηρίζει την ωμή sludge υφή τους.

Ο ήχος του Caminata Del Hombre Muerto ακροβατεί ανάμεσα στη heavy βρωμιά και την πάντα απαραίτητη διαύγεια, δίνοντας έτσι μια έξτρα ώθηση στις ήδη εκρηκτικές συνθέσεις του, ενώ με τις πρώτες κιόλας νότες του, μαρτυρά την ιδιαιτέρως καλή απόδοση της μπάντας, καθώς και την συνθετική ικανότητα της, με τις τραχιές μελωδίες του, που μαγνητίζουν τις αισθήσεις.

Φωνητικά καθαρά και brutal εναλλάσσονται με συχνότητα, προσδίδοντας θεατρικότητα στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, το οποίο ξεχωρίζει για το βυθισμένο στο fuzz μπάσο, που άψογα συνεργάζεται, τόσο με τα καταιγιστικά σε στιγμές ντραμς, όσο και με την χαμηλά κουρδισμένη κιθάρα, που άλλοτε σκαρώνει θεόρατα riffs κι άλλοτε υπνωτίζει με τα μεθυσμένα της ηχοτοπία.

Το ανίερο doom μοτίβο των Los Dragula διανθίζεται με γενναίες δόσεις σκοτεινού κι επιθετικού sludge και με ψήγματα black τεχνοτροπίας, ενώ οι στιβαρές τους συνθέσεις, στολίζονται με stoner ηχοχρώματα ψυχεδελικής αισθητικής, που προσφέρουν στο ντεμπούτο full length τους, μια άκρως κολακευτική για αυτό και την σχεδόν απειλητική του αύρα, παρανοϊκή υπόσταση.

Εν ολίγοις, τούτη η μπάντα μοιάζει να ξέρει, πως να διοχετεύσει στην σκληρή μουσική της, τα αρνητικά συναισθήματα των μελών της, καθώς το εξαιρετικό Cominata Del Hombre Muerto, βρίθει έντονων κι επιθετικών συναισθημάτων, ενώ αποδεικνύει με το επιβλητικό του ανάστημα, πως οι δημιουργοί του, οι ανερχόμενοι Los Dragula, δεν αστειεύονται. Επενδύστε άφοβα.

Los Dragula: Bandcamp / Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου