Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

Dirt Wizard - No Son Of Mine


Δεν έχουν και πολύ καιρό, που σχηματίστηκαν οι προερχόμενοι από το Ιλινόις, Dirt Wizard, οι οποίοι κυκλοφόρησαν πριν λίγες μέρες την πρώτη τους δουλειά, ένα ep αποτελούμενο από 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας 23 λεπτών περίπου, το οποίο φέρει τον τίτλο: No Son Of Mine.

Το εν λόγω ep διατίθεται από την σελίδα των Dirt Wizard στο bandcamp προς download σε όποια τιμή εσείς ορίσετε, ενώ μας προσφέρει πνιγμένες στο fuzz και την παραμόρφωση stoner μελωδίες, που διακρίνονται από αρκετά hard rock στοιχεία κι από κάμποσα sludge ψήγματα.

Τούτη η τετραμελής μπάντα βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, καθώς το No Son Of Mine μαρτυρά περίσσιο συνθετικό ταλέντο και μουσικό μεράκι, μιας και παρά την φαινομενικά σκονισμένη του ηχητική υπόσταση, στις εκρηκτικές του συνθέσεις κρύβεται μπόλικη μαεστρία και μουσικότητα.

Οι κιθάρες σκαρώνουν σπιντάτα riffs σε ένα λασπωμένο stoner μοτίβο, το οποίο υποστηρίζεται άψογα από το στιβαρό rythm section, που αποτελείται από ένα βαφτισμένο στο fuzz μπάσο κι από τα εξόχως δυναμικά ντραμς, ενώ οι διαολεμένες διφωνίες απογειώνουν το No Son Of Mine.

Αχαλίνωτο groove διαπερνά τις συνθέσεις των Dirt Wizard, οι οποίοι θαρρώ, πως έχουν όλα τα φόντα για να καθιερωθούν στην heavy σκηνή, καθώς το πολύ καλό No Son Of Mine, που εκτός των άλλων διακρίνεται για τον αυθορμητισμό του, μας προσφέρει απλόχερα heavy διασκέδαση.

Dirt Wizard: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου