Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Obelyskkh - Hymn To Pan


Το 2008 δημιουργήθηκαν οι άκρως ταλαντούχοι και προερχόμενοι από την πόλη Fürth της Βαυαρίας Obelyskkh, οι οποίοι κυκλοφόρησαν πριν από λίγες εβδομάδες μέσω της επίσης γερμανικής δισκογραφικής, Exile On Mainstream, την τρίτη full length δουλειά τους, με τίτλο: Hymn To Pan, η οποία αποτελείται από 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 67 λεπτών.
 
Η θεματολογία του εν λόγω δίσκου θαρρώ, πως είναι προφανής, αλλά όχι και το μουσικό του περιεχόμενο, το οποίο αποτελεί ένα από τα συναρπαστικότερα heavy ακούσματα της χρονιάς, καθώς συνδυάζει μελαγχολικά sludge ηχοχρώματα με ιδιαιτέρως έντονες post rock πινελιές, αλλά και μουντά doom ηχοτοπία με αρμονικές ψυχεδελικές μελωδίες σε αχνό ambient φόντο.
 
Τα θηριώδη μα και πληγωμένα συνάμα riffs της κιθάρας, σέρνονται σαν γιγαντιαία ερπετά και σφιχταγκαλιάζουν τις εύθραυστες νότες του μοναχικού πιάνου, τις οποίες διανθίζουν με leads και solos, που βρίθουν συναίσθημα, δημιουργώντας έτσι το κατάλληλο ηχητικό μοτίβο πάνω στο οποίο τα δυναμικά ντραμς και το μεστό μπάσο έρπουν, χορεύοντας σε μεθυστικούς ρυθμούς.
 
Τα samples ντύνουν υπέροχα τις συνθέσεις του υποφαινόμενου δίσκου συμβάλλοντας σημαντικά στην ομαλή του ροή, την οποία απογειώνουν τα άλλοτε καθαρά κι άλλοτε αγριεμένα φωνητικά, που ερμηνεύουν με περισσή πειστικότητα τους βουκολικούς στίχους του, ενώ η αψεγάδιαστη παραγωγή του, απογειώνει την απαράμιλλου κάλλους ηχητική του ποιότητα.
 
Το βαθύ doom υπόβαθρο των εξαιρετικών Obelyskkh υποστηρίζεται από μια άκρως θελκτική κι ευαίσθητη sludge ατμόσφαιρα, ενώ οι έντονες post rock ανησυχίες τους, δένουν υπέροχα με τις υφέρπουσες ψυχεδελικές τους αναζητήσεις, καθιστώντας έτσι το ήδη γοητευτικό κι εξόχως εθιστικό, Hymn To Pan, καθηλωτικό. Λάτρεις της συναισθηματικής βαρβαρότητας, σπεύσατε.

Obelyskkh: Facebook
Exile On Mainstream: Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου