Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013

Upyr - Altars Tunnels


Με την συμπλήρωση ενός έτους από τον σχηματισμό τους οι προερχόμενοι από την Σόφια της Βουλγαρίας, Upyr, κυκλοφόρησαν την παρθενική τους δουλειά, που έχει demo μορφή και περιέχει 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 39 λεπτών, υπό τον τίτλο: Altars Tunnels.

Η εν λόγω κυκλοφορία είναι διαθέσιμη σε digital φορμάτ μέσα από το bandcamp των Upyr, οι οποίοι διαθέτουν και φυσικές κόπιες του demo σε cd, ενώ η επίσης βουλγάρικη και νεότευκτη underground δισκογραφική, Serpent Eve Records, προσφέρει το Altar Tunnels σε κασέτα.

Σκοτεινά doom/death ηχοτοπία αποτελούν το ηχητικό υπόβαθρο των Upyr, το οποίο διανθίζεται από γερές δόσεις καταθλιπτικού κι απόκοσμου συνάμα black metal, ενώ τα παραδοσιακά doom στοιχεία δεν λείπουν από το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, το οποίο και καθιστούν εντυπωσιακό.

Οι κιθάρες υφαίνουν αιχμηρά riffs και πλέκουν δηλητηριώδεις μελωδίες σε ένα αρχέγονο doom μοτίβο, την ίδια στιγμή, που το μπάσο ακροβατεί κάπου ανάμεσα στο death και το sludge, ενώ τα ντραμς ενισχύουν την βάναυση υφή του έξοχου Altar Tunnels με τη black τεχνοτροπία τους.

Τα φωνητικά του Altar Tunnels διακρίνονται για τη σχιστή brutal μορφή τους και τα έχοντα αχνά gothic στοιχεία καθαρά περάσματα τους, τα οποία σε συνδυασμό με τη γυναικεία παρουσία στην ακραία έκφανση τους, ερμηνεύουν με θεατρικότητα τους όχι και τόσο αισιόδοξους στίχους του.

Ανόθευτο doom καλυμμένο με ένα ανίερο και παγερό black πέπλο μας προσφέρουν οι Upyr στο θαυμάσιο για το είδος του Altars Tunnels, που αποτελεί εξαιρετικό δείγμα της σάπιας έκφανσης του ακραίου heavy ήχου, επιβεβαιώνοντας έτσι, πως εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε.

Serpent Eve Records: Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου