Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

King Buffalo - Demo


Δεν έχουν συμπληρώσει έναν χρόνο ζωής ακόμη οι Αμερικάνοι King Buffalo, που προέρχονται από τη Νέα Υόρκη κι απαρτίζονται από τους Randall Coon σε κιθάρα / φωνητικά, Sean McVay σε κιθάρα και φωνητικά, Scott Donaldson στα ντραμς και Dan Reynolds σε μπάσο / φωνητικά.

Η εν λόγω εξόχως ταλαντούχα μπάντα, κυκλοφόρησε στα μέσα του περασμένου Νοέμβρη την παρθενική της δουλειά με τον λίαν επεξηγηματικό, όσον αφορά την μορφή της τίτλο, Demo, η οποία αποτελείται από 3 θαυμάσια κομμάτια, η συνολική διάρκεια των οποίων είναι 23 λεπτά.

Η ηχογράφηση του Demo έλαβε χώρα στο στούντιο, που η μπάντα χρησιμοποιεί για τις πρόβες της και διήρκεσε δύο μόλις ήμερες, ενώ μάλλον σε αυτό το γεγονός οφείλεται η οργανική αύρα των συνθέσεων κι ο αυθορμητισμός, που ξεπηδά μέσα από την ψυχεδελική heavy υφή τους.

Οι κιθάρες υφαίνουν αέρινες μελωδίες με νέο-ψυχεδελικό χρώμα και πλέκουν riffs γεμάτα fuzz σε ένα αχνό stoner μοτίβο, το οποίο διανθίζεται με blues πινελιές από το μεστό μπάσο, αλλά και με γενναίες ποσότητες groove από τα έχοντα ένα σχεδόν ανεπαίσθητο psych άρωμα, ντραμς.

Τα φωνητικά συμβάλουν με την αιθέρια διαύγεια τους στην ονειρική αίσθηση του παρθενικού Demo των πολλά υποσχόμενων King Buffalo, ο ελαφρώς jam χαρακτήρας του οποίου, διαθέτει αρκετά άκρως κολακευτικά για τα έχοντα ψήγματα americana κομμάτια του, doom ηχοχρώματα.

Εάν λοιπόν γουστάρετε τον ήχο του νέου κι ευρισκόμενου σε άνθιση τα τελευταία χρόνια heavy psych κύματος, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την σελίδα των King Buffalo στο bandcamp και να κατεβάσετε δωρεάν το θαυμάσιο Demo τους, οι μελωδίες του οποίου μαγεύουν τις αισθήσεις.

Εν ολίγοις, η ανυπομονησία για μια full length κυκλοφορία από τους King Buffalo, πάνω στην οποία θαρρώ, πως δεν θα αργήσουν να ξεκινήσουν τις εργασίες, είναι τεράστια, καθώς το εκπληκτικό τους Demo, είναι εξόχως εθιστικό. Λάτρεις του ευρύτερου heavy ήχου, σπεύσατε.

King Buffalo: Facebook / Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου