Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Le Betre - Melas

 
Οι φέροντες το γαλλόφωνο όνομα Le Betre σχηματίστηκαν το 2011 σε κάποιο μικρό χωριό της Σουηδίας κι απαρτίζονται από τον Marcus σε φωνή και κιθάρα, από τον Anders σε κιθάρα, από τον Roger στο μπάσο και στα ντραμς από τον Jonas, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησαν το δεύτερο δίσκο τους, που φέρει τον τίτλο Melas και περιέχει 9 κομμάτια συνολικής διάρκειας 36 λεπτών.
 
Το εν λόγω χορταστικό άλμπουμ ξεχωρίζει τόσο για το λεπτομερές artwork του, όσο και για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, η μάλλον αναλογική διαύγεια της οποίας, αναδεικνύει υπέροχα το σπιρτόζικο ταμπεραμέντο των συνθέσεων του χάρη στη vintage αύρα της, ενώ εντείνει την ήδη άκρως έντονη αίσθηση φρεσκάδας, που αποπνέουν οι εκρηκτικές και retro υφής μελωδίες του.
 
Η γεμάτη σπιρτάδα μουσική των Le Betre έχεις τις βάσεις της στον παλιακό hard rock ήχο, τον οποίο έχουν επιτυχώς διανθίσει με μπόλικες και ιδιαιτέρως έντονες blues πινελιές, χαρίζοντας μας έτσι ένα άκουσμα εξόχως απολαυστικό, ενώ τα λιγοστά stoner ψήγματα τους, προσφέρουν την απαραίτητη ποικιλία στο Melas, ενισχύοντας συνάμα τον αρκούντως heavy χαρακτήρα του.
 
Τα δυναμικά ντραμς και το σκανδαλιάρικο μπάσο δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να σκαρώσουν τις ατίθασες μελωδίες τους οι κιθάρες των Le Betre, οι οποίες αναδεικνύουν το γρέζι από τα τραχιά φωνητικά τους με τον fuzz χαρακτήρα τους, ενώ η εξαιρετική απόδοση τους σε συνδυασμό με το συνθετικό τους ταλέντο, καθιστούν σαγηνευτικό το περιπετειώδες Melas.
 
Ο ήχος τούτης της άκρως ταλαντούχας μπάντας μοιάζει να έχει ωριμάσει σαν το παλιό καλό κρασί κι αυτό είναι ένα εξόχως θετικό στοιχείο για το Melas, οι συνθέσεις του οποίου ξεχειλίζουν μουσική δροσιά κι αποδεικνύουν περίτρανα χάρη στο αυθόρμητο blues τσαγανό τους, πως ο rock ήχος στα χέρια ταλέντων όπως οι Le Betre, θα παραμείνει αιώνια διαχρονικός. Υπέροχο.
 
Le Betre: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου