Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Pineal - Smiling Cult

 
Οι άκρως ελπιδοφόροι Pineal προέρχονται από την Μεγάλη Βρετανία και πιο συγκεκριμένα από την πρωτεύουσα της Αγγλίας, Λονδίνο, στην οποία σχηματίστηκαν πριν από 2 χρόνια περίπου κι απαρτίζονται από τρεις εξόχως ταλαντούχους μουσικούς, που είναι οι εξής: ο Daniel στην κιθάρα, ο Phil στο μπάσο κι ο Nigel στα ντραμς, ενώ οι δυο πρώτοι μοιράζονται τα φωνητικά.
 
Το ντεμπούτο τους, που κυκλοφόρησε στις αρχές του τρέχοντος μήνα σε φυσικές κόπιες και το οποίο διατίθεται για download σε αντίτιμο της επιλογής μας από τη σελίδα τους στο bandcamp, φέρει τον τίτλο Smiling Cult κι έχει την μορφή EP, καθώς η συνολική διάρκεια των 6 κομματιών του είναι μόλις 25 λεπτά, ενώ ο περιπετειώδης χαρακτήρας τους, τα καθιστά άκρως χορταστικά.
 
Η άκρως απολαυστική μίξη post metal ηχοτοπίων κι αιχμηρών sludge ηχοχρωμάτων αναδεικνύει περίφημα τις έντονες grunge επιρροές των Pineal, που ως επί τω πλείστο μαρτυρώνται από τα φωνητικά τους, ενώ τα ισχνά stoner ψήγματα στον ήχο του Smiling Cult, απογειώνουν τις prog rock ανησυχίες τους κι ενισχύουν την ήδη αρκούντως heavy υπόσταση των συνθέσεων του.
 
Τα δυναμικά ντραμς σιγοντάρουν το μεστό μπάσο των Pineal υποδειγματικά, χαρίζοντας έτσι το απαραίτητο groove στο παρθενικό τους πόνημα, που οφείλει τη μουντή και ψυχρή ατμόσφαιρα του, στα αιχμηρά riffs της κιθάρας, τα οποία πλημμυρίζουν με ένα ζοφερό αίσθημα μελαγχολίας τις άλλοτε εύθραυστες κι άλλοτε στιβαρές, μα πάντοτε αλγεινές, συνθέσεις του Smiling Cult.
 
Ο παγερός μουσικός κόσμος του Smiling Cult αποτυπώνεται φανταστικά χάρη στην εξαίρετη παραγωγή του, που αναδεικνύει με περίσσια διαύγεια το ερεβώδες μεγαλείο του, ενώ υπέροχα πλαισιώνεται από το γκρίζο artwork του, που μας βάζει για τα καλά στο αλλόκοτο ηχητικό κλίμα των Pineal, οι οποίοι αφήνουν πολλές υποσχέσεις με το παρθενικό τους πόνημα. Εξαιρετικό.
 
Pineal: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου