Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Universe217 - Ease

 
Οι γνωστοί για τις έντονες καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, Universe217, που σχηματίστηκαν το 2005 στην Αθήνα, επιστρέφουν στη δισκογραφία με τη νέα τους δουλειά, ένα Ep με περιεχόμενο 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 22 λεπτών, το οποίο φέρει τον τίτλο Ease και μας παρουσιάζει με της απόκοσμης ομορφιάς μελωδίες του, την πλέον ευαίσθητη πλευρά τους.
 
Το μαγευτικό Ease, που όπως κι όλες οι προηγούμενες στούντιο δουλειές των δημιουργών του, διακρίνεται για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, αποτυπώνει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο το φλερτ των Universe217 με την ακουστική μουσική και τις ambient μελωδίες, καθώς πάνω σε αυτά τα στοιχεία στηρίζεται ο πάντα πειραματικός heavy ήχος τους, που εδώ έχει minimal υφή.
 
Η ξεγυμνωμένη doom αύρα των στοιχειωμένων συνθέσεων του Ease χαρίζει μυστηριώδη υφή στην υφέρπουσα ψυχεδέλεια τους κι αναδεικνύει υπέροχα τις δυναμικές κι εύθραυστες post rock πινελιές τους, που απογειώνονται χάρη στη μεθυστική ευωδία των ανατολίτικων ηχοχρωμάτων, με τα οποία οι Universe217 έχουν διανθίσει επιτυχώς, τον απαράμιλλου κάλλους ήχο τους.
 
Τα πλούσια μουσικά ταλέντα τούτης της εκπληκτικής μπάντας ξεδιπλώνονται σε όλο τους το μεγαλείο στο Ease, καθώς η λιτή κι απέριττη μορφή του, μαρτυρά τον πολυσχιδή χαρακτήρα των συνθέσεων του κι αναδεικνύει την σκοτεινή ατμόσφαιρα του, αποτυπώνοντας πειστικά την αστείρευτη έμπνευση των Universe217, καθώς και την επιεικώς φανταστική τους απόδοση.
 
Ο συνδυασμός πολλών και διαφορετικών μεταξύ τους μουσικών παρακλαδιών και η ευφυής χρήση διάφορων κι ετερόκλητων φαινομενικά ηχητικών τεχνοτροπιών, καθιστούν το μελαγχολικό Ease εξόχως απολαυστικό κι αναδεικνύουν την μοναδική μουσική ταυτότητα των Universe217, ενώ παρά την μινιμαλιστική υπόσταση τους, γεννούν δαιδαλώδη συναισθήματα. Σαγηνευτικό.
 
Universe217: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου