Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Slow Order - Hidden Voices

 
Οι ταλαντούχοι Slow Order προέρχονται από την Μπολόνια της Ιταλίας, όπου σχηματίστηκαν το 2006 κι απαρτίζονται από τρεις ταλαντούχους μουσικούς σε κιθάρα, ντραμς και μπάσο, έχοντας έτσι instrumental υπόσταση, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησαν τη δεύτερη δουλειά τους, μα πρώτη με full length μορφή, καθώς το ντεμπούτο τους είχε την μορφή Ep, με τίτλο Hidden Voices.
 
Το εν λόγω άκουσμα συνοδεύει ένα σκοτεινό artwork, που ταιριάζει γάντι στα διαβολεμένα occult στοιχεία της μουσικής του, ενώ διακρίνεται για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, που προσφέρει βάθος κι όγκο στο τελικό μουσικό σύνολο χάρη στην διαύγεια της, η οποία αναδεικνύει περίφημα την heavy δυναμική των συνθέσεων τούτης της εκρηκτικής και πολλά υποσχόμενης μπάντας.
 
Ο μουσικός κόσμος των Slow Order ξεχειλίζει groove χάρη στα δυνατά του ντραμς, τα οποία με μαεστρία καθοδηγούν τις ατίθασες συνθέσεις τους στα αχαλίνωτα σοκάκια του ευρύτερου heavy ήχου, εκεί όπου η κιθάρα σκαρώνει stoner υφής riffs με έντονες sludge αιχμές και solos γεμάτα ενέργεια, που μαρτυρούν τις ανάγλυφες doom rock ευαισθησίες του έξοχου Hidden Voices.
 
Τα ελάχιστα και προερχόμενα από το υπερπέραν φωνητικά σε ύφος ψαλμωδίας βοηθούν σημαντικά στην εξαιρετική ροή του Hidden Voices, όπως ακριβώς και τα λιγοστά του samples, ενώ το ατίθασο μπάσο χαρίζει στην περιπετειώδη μουσική των Slow Order μια εξόχως κολακευτική progressive αύρα, η οποία αναδεικνύει υπέροχα τον rock 'n' roll χαρακτήρα της.
 
Η αρκούντως heavy ύφη του υποφαινόμενου ακούσματος φέρει στο βαρύ σκαρί της και μερικές metal αισθητικής μελωδίες, που ενισχύουν την ήδη μεγάλη μουσική ποικιλία του, καθιστώντας έτσι άκρως χορταστικό το Hidden Voices, το οποίο αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον των Slow Order, χάρη στην γενναία προσέγγιση του στον heavy ήχο. Άκρως απολαυστικό.
 
Slow Order: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου