Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

The Old Crone - The Undertaker Blues

 
Οι Πολωνοί The Old Crone σχηματίστηκαν στις αρχές του 2013 κι απαρτίζονται από έξι ικανότατους μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από την Anna στη φωνή, από τον Bedi και τον Grocki στις κιθάρες, από τον Tomasz στα πλήκτρα, από τον Robert στο μπάσο κι από τον Rafal στα ντραμς, όλοι εκ των οποίων διακρίνονται για το πάθος και το μουσικό τους ταλέντο.
 
Το παρθενικό full length πόνημα τους, που αποτελεί την δεύτερη συνολικά δουλειά τους, φέρει τον τίτλο The Undertaker Blues και περιέχει 10 κομμάτια συνολικής διάρκειας 46 λεπτών, ενώ ξεχωρίζει για το comic αισθητικής artwork του και διακρίνεται για τον παλιακό του ήχο, ο οποίος αναδεικνύεται υπέροχα από τη μεστή και διαυγή παραγωγή του, που ξεχειλίζει ηχητική θέρμη.
 
Ο vintage αύρας μουσικός κόσμος των The Old Crone περιέχει δυνατά NWOBHM στοιχεία, τα οποία αποτυπώνονται κυρίως στην φωνή και τις κιθάρες τους, ενώ τα έντονα doom ηχοχρώματα του χορταστικού The Undertaker Blues οφείλουν την στιβαρή τους πυγμή στο ογκώδες μπάσο τους και στα δυναμικά τους τύμπανα, τα οποία μαρτυρούν και τα ισχνά stoner ηχοτοπία τους.
 
Τα λιγοστά samples φωνητικών παρέα με τα διακριτικά πλήκτρα βοηθούν σημαντικά στην ήδη εξαιρετική ροή του The Undertaker Blues και χαρίζουν μια occult πινελιά στο τελικό σύνολο, η metal αισθητικής κι ωμή υφή του οποίου, μας παρουσιάζει με εύγλωττο τρόπο την συνθετική κι εκτελεστική μαεστρία των The Old Crone, που όλα δείχνουν ότι λατρεύουν τον proto metal ήχο.
 
Η μουσική των άκρως ελπιδοφόρων The Old Crone έχει την δική της μοναδική ταυτότητα κι αυτό αποτελεί ένα πολύ καλό σημάδι για το μέλλον τους, καθώς παρά τις μπόλικες και δυνατές επιρροές τους, έχουν πετύχει να χαρίσουν στο αρκούντως heavy, ιδιαιτέρως απολαυστικό και πολλά υποσχόμενο The Undertaker Blues τη δική τους προσωπική, μουσική σφραγίδα. Τίμιο.
 
The Old Crone: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου