Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Black Overdrive - Discord

 
Οι ταλαντούχοι Black Overdrive σχηματίστηκαν το 2012 στην Πόλη του Μεξικού και πρόσφατα κυκλοφόρησαν μέσω της συμπατριώτισσας τους, Oz Music, τη δεύτερη συνολικά και παρθενική με full length μορφή δουλειά τους, που πλαισιώνεται από ένα τρομακτικής ομορφιάς artwork και περιέχει 9 κομμάτια συνολικής διάρκειας 40 λεπτών, ενώ φέρει τον λιτό τίτλο Discord.
 
Το εν λόγω άλμπουμ ξεχωρίζει για την δυναμική παραγωγή του, η οποία αναδεικνύει το έμφυτο μουσικό γρέζι των Black Overdrive, καθώς απογειώνει τη fuzz νοοτροπία τους και διακρίνεται για το συνθετικό του τσαγανό, καθώς οι εκρηκτικές συνθέσεις του Discord ευωδιάζουν ηχητική πυρίτιδα σε κάθε νότα τους, χάρη στο αλήτικο doom και stoner ταμπεραμέντο τους.
 
Η ατίθαση κιθάρα σκαρώνει συνεχώς βαρβάτα riffs, πότε σε παλιακό doom μοτίβο και πότε σε έξαλλο stoner ύφος, ενώ τα λιγοστά της leads και solos, πασπαλίζουν με πινελιές κλασικού metal το ρωμαλέο Discord, το οποίο οφείλει το στιβαρό χαρακτήρα του, τόσο στα ντραμς των Black Overdrive, τα οποία το πλημμυρίζουν με groove, όσο και στο μεστό τους μπάσο.
 
Τα δεύτερα φωνητικά των Black Overdrive γεμίζουν με αλκοολούχες heavy αναθυμιάσεις το τελικό μουσικό σύνολο και πλαισιώνουν αρμονικά την αγριάδα της μουσικής τους, ενώ το γρέζι της βασικής τους φωνής, προσδίδει rock τσαμπουκά στο Discord κι αναδεικνύει περίφημα τις αχνές punk και ισχνές sludge επιρροές τους, χάρη στα ανεπαίσθητα thrash αρώματα της.
 
Ο σκαιός μουσικός κόσμος του χορταστικού Discord μας χαρίζει ένα δυναμικό heavy άκουσμα με περίσσιο rock νεύρο, που θαρρώ ότι θα εντυπωσιάσει τους απανταχού λάτρεις της doom αδρεναλίνης και της stoner μαγκιάς, ενώ κάτι μου λέει ότι θα καταστήσει τους ελπιδοφόρους Black Overdrive, μια από τις πλέον υποσχόμενες μπάντες του heavy ήχου. Εξαιρετικό.
 
Black Overdrive: Bandcamp / Facebook
Oz Music: Bandcamp
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου