Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Leather Lung - Reap What You Sow

 
Οι ανερχόμενοι Leather Lung σχηματίστηκαν κάπου προς τα βορειοανατολικά των Η.Π.Α. το 2012 κι απαρτίζονται από τέσσερις ταλαντούχους μουσικούς, που έχουν θητεύσει κατά καιρούς σε διάφορες punk και hardcore μπάντες της περιοχής τους και πιο συγκεκριμένα από τον Mike στη φωνή, από τον Ben στα ντραμς, από τον Zach στην κιθάρα κι από τον Jesse στο μπάσο.
 
Το σκληρό κι ατίθασο μουσικό παρελθόν των μελών τούτης της μπάντας γίνεται αμέσως αντιληπτό μες από τις συνθέσεις του Reap What You Sow, που αποτελεί το παρθενικό πόνημα της, καθώς τα 5 κομμάτια του συνολικής διάρκειας 26 λεπτών, μαρτυρούν μέσω των φωνητικών τις hardcore καταβολές τους, ενώ η stoner αισθητική τους βρίθει δυνατών punk αναθυμιάσεων.
 
Η κιθάρα σκαρώνει αρκούντως heavy και στιβαρά riffs, πότε σε πρωτόγονο doom ύφος και πότε σε μεθυσμένο stoner μοτίβο, ενώ το διακριτικό fuzz στο μπάσο των Leather Lung σκανδαλίζει τις αισθήσεις με την υφέρπουσα rock μαγκιά του και αναδεικνύει περίφημα το punk υπόβαθρο των ντραμς, το οποίο ενισχύει τη δυναμική του Reap What You Sow, χάρη στο groove του.
 
Τα λιγοστά και σωστά τοποθετημένα μες το τελικό μουσικό σύνολο alternative στοιχεία των Leather Lung πασπαλίζουν με αχνή grunge σκόνη τις ορμητικές συνθέσεις τους, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην ηχητική ποικιλία του Reap What You Sow, το οποίο ξεχωρίζει για την αρμονία μεταξύ οργανικής βρωμιάς και μουσικής διαύγειας, που διακρίνει την παραγωγή του.
 
Ο θαυμαστός κόσμος του heavy ήχου φιλοξενεί κι επίσημα από τα τέλη του περασμένου έτους, οπότε και κυκλοφόρησε το Reap What You Sow, ακόμη μια εξαιρετικά ελπιδοφόρα μπάντα, η οποία εκτός από τη δική της μουσική ταυτότητα, τυγχάνει να διαθέτει περίσσιο rock τσαγανό, μιας και το ανέμελο stoner ταμπεραμέντο των Leather Lung ξεχειλίζει punk ζωντάνια. Έξοχο.
 
Leather Lung: Bandcamp / Instagram
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου