Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Heaven In Black - My Twisted Mind

 
Οι Heaven In Black σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 2001 μες από τις στάχτες της cover μπάντας Shadowcast και το 2005 για διάφορους λόγους μπήκανε στον πάγο έως το 2011 οπότε και με ανανεωμένη διάθεση επέστρεψαν δυναμικά στα metal δρώμενα και ξεκίνησαν τις εργασίες για την πρώτη στούντιο δουλειά τους, που τελικά κυκλοφόρησε στις αρχές του τρέχοντος Μάρτη.
 
Το εν λόγω άκουσμα φέρει τον τίτλο My Twisted Mind κι έχει την μορφή Ep, καθώς περιέχει μόλις 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας 20 λεπτών, ενώ άξια ειδικής μνείας είναι η παραγωγή του, που διακρίνεται για την metal αισθητικής διαύγεια της, με την οποία απογειώνει τις ήδη εξόχως δυναμικές συνθέσεις των Heaven In Black, που μας ταξιδεύουν σε γαλήνια extreme ηχοτοπία.
 
Η εναλλαγή μεταξύ καθαρών και brutal φωνητικών ενισχύει την αρμονική ροή των συνθέσεων του My Twisted Mind και συνεισφέρει στην ηχητική ποικιλία του, ενώ το δυνατό μπάσο χαρίζει βάθος στον ήχο του και σιγοντάρει τα σχεδόν καταιγιστικά ντραμς του, τα οποία καθοδηγούν με περισσή μαεστρία το τέμπο των Heaven In Black, το οποίο κινείται σε mid και high ρυθμούς.
 
Τα στιβαρά riffs από τις δυο κιθάρες των ανερχόμενων Heaven In Black κινούνται πότε σε melodic death μοτίβο και πότε σε κλασικό metal ύφος, ενώ τα solos τους πασπαλίζουν με λίγη power metal σκόνη το τελικό μουσικό σύνολο, το οποίο μοιάζει να έχει επηρεαστεί σφόδρα από την σουηδική σκηνή, αν και το χορταστικό My Twisted Mind, διαθέτει τη δική του ταυτότητα.
 
Ο συμπαγής μουσικός κόσμος του ρωμαλέου My Twisted Mind μας παρουσιάζει το πλούσιο ταλέντο των δημιουργών του μες από τις δυνατές του συνθέσεις, οι οποίες το καθιστούν άκρως απολαυστικό, χάρη στην κλασσική metal ομορφιά τους κι αφήνουν συνάμα πολλές υποσχέσεις για το μουσικό μέλλον των ελπιδοφόρων Heaven In Black. Πρώτο δείγμα γραφής, εξαίρετο.
 
Heaven In Black: Facebook / Youtube
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου