Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Bonze's Fuel - Volume 2

 
Οι ανερχόμενοι Bonze's Fuel σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 2013 κι απαρτίζονται από τρεις δυναμικούς μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τους Νίκο σε κιθάρα, Μάνο σε φωνή και μπάσο και Νίκο σε ντραμς, οι οποίοι στα μέσα του τρέχοντος μήνα κυκλοφόρησαν το δεύτερο Ep τους, το οποίο φέρει τον λιτό, απέριττο, αλλά κι άκρως περιεκτικό τίτλο, Volume 2.
 
Το εν λόγω άκουσμα πλαισιώνεται από ένα παρόμοιας αισθητικής με τον προκάτοχο του, artwork, το οποίο αναδύει psych αναθυμιάσεις και περιέχει 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας 19 λεπτών, ενώ ξεχωρίζει για την αλήτικη διαύγεια της παραγωγή του, η οποία χαρίζει βάθος στο εκρηκτικό τελικό μουσικό σύνολο κι απογειώνει συγχρόνως τις ισχυρές fuzz αιχμές του.
 
Η γεμάτη γρέζι φωνή των Bonze's Fuel εντείνει τις ήδη συμπαγείς stoner αποχρώσεις του και παρέα με τη διακριτική φυσαρμόνικα τους, προσδίδει στις συνθέσεις τους ένα αχνό southern άρωμα, που ευωδιάζει αλκοόλ, ενώ η ρωμαλέα κιθάρα τους, πότε σκαρώνει ατίθασα riffs σε διάφορους heavy ρυθμούς και πότε πλημμυρίζει το Volume 2 με τα ορμητικά της solos.
 
Τα δυνατά ντραμς προσφέρουν ισχνά punk ηχοχρώματα στο Volume 2, το οποίο κατακλύζουν με το παραβατικό τους groove, ενώ συνθέτουν ένα εξόχως στιβαρό rythm section με το μεστό τους μπάσο, το οποίο συμβάλει σημαντικά στις blues ατασθαλίες των Bonze's Fuel χάρη στο έμφυτο fuzz του, απογειώνοντας έτσι το σκανταλιάρικο κι εξόχως heavy τσαγανό τους.
 
Ο σκαιός μουσικός κόσμος του Volume 2 αναδεικνύει υπέροχα την αρχέγονη rock δυναμική των δημιουργών του, το καθιστά εξόχως απολαυστικό κι ενισχύει τις γνώμες όσων υποστήριζαν ότι οι πολλά υποσχόμενοι Bonze's Fuel έχουν ακόμη μπόλικα πράγματα να δώσουν στην heavy σκηνή, μιας και χαρίζει ευωδία rock πυρίτιδας στο heavy ταμπεραμέντο τους. Εξαιρετικό.
 
Bonze's Fuel: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου