Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Elder - Lore

 
Οι τρομεροί Elder σχηματίστηκαν το 2006 στη Μασαχουσέτη κι απαρτίζονται από τρεις εξόχως ταλαντούχους μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τον Nicholas DiSalvo σε φωνή, κιθάρα και πλήκτρα και τους Matthew Couto και Jack Donovan στα ντραμς και στο μπάσο αντίστοιχα, οι οποίοι στα τέλη του περασμένου Φλεβάρη κυκλοφόρησαν την τρίτη full length δουλειά τους.
 
Το εν λόγω άλμπουμ φέρει τον τίτλο Lore και περιέχει 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας 58 λεπτών, ενώ διακρίνεται για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, που απογειώνει τις περιπετειώδεις συνθέσεις του και πλαισιώνεται από ένα πανέμορφο και λεπτομερές artwork, που μαρτυρά τις βαθιές πινελιές rock ψυχεδέλειας του, καθώς και τις αρκούντως heavy, prog αποχρώσεις του.
 
Η φωνή μεταφέρει μες από ένα θολό καλειδοσκόπιο τους στίχους του Lore, που θαρρώ ότι περιγράφουν αχνά στοιχεία της Αποκάλυψης, ενώ τα λιτά πλήκτρα διευρύνουν την υφέρπουσα space rock αύρα των Elder, χάρη στη διακριτική τους παρουσία στις συνθέσεις τους, οι οποίες μαρτυρούν με εύγλωττο τρόπο, αλλά και περισσή μαεστρία τις ισχνές metal επιρροές τους.
 
Τα δυναμικά ντραμς συνεισφέρουν στο χορταστικό κι άκρως απολαυστικό τελικό μουσικό σύνολο με γενναίες ποσότητες groove και συνάμα βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με το μεστό μπάσο των Elder, που γεμίζει τον ήχο τους με το ελεγχόμενο fuzz του και καθιστά στιβαρό το ήδη συμπαγές rythm section του έξοχου Lore, που φανερώνει το stoner/doom υπόβαθρο του.
 
Ο πλούσιος μουσικός κόσμος του Lore δεν θα ήταν τόσο ποικίλος αν δεν υπήρχε η κιθάρα του, η οποία πραγματικά κλέβει την παράσταση χάρη στο rock μπρίο της και το heavy τσαγανό της, καθώς τα σαγηνευτικά της leads παρέα με τα μαγευτικά της solos, με δεξιοτεχνία μας δείχνουν τις prog και krautrock ανησυχίες των Elder, τα riffs των οποίων ξεχειλίζουν heavy ποιότητα.
 
Εν ολίγοις, οι φοβεροί Elder με τον πλέον πειστικό τρόπο, επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ένα από τα κορυφαία heavy συγκροτήματα της εποχής μας και ίσως όχι μόνο, μιας και το επιεικώς εξαιρετικό Lore, που βρίθει έμπνευσης, θαρρώ ότι αποτελεί έναν από τους καλύτερους δίσκους της τρέχουσας χρονιάς, αλλά και της heavy psych μουσικής, γενικότερα. Rock Πανδαισία.
 
Elder: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου