Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

Elevators To The Grateful Sky - Cape Yawn

 
Ήταν το έτος 2011 όταν στο Παλέρμο της Σικελίας δημιουργήθηκαν οι σταθερά ανερχόμενοι Elevators To The Grateful Sky, οι οποίοι απαρτίζονται από τέσσερις ικανούς κι άκρως ταλαντούχους μουσικούς, που τον ερχόμενο Μάρτιο πρόκειται να κυκλοφορήσουν δια μέσω της έξοχης HeviSike Records την τρίτη συνολικά δουλειά τους και δεύτερη με full length μορφή.
 
Υπό τον τίτλο Cape Yawn θα κυκλοφορήσει ο περί ου ο λόγος δίσκος, που περιέχει 13 κομμάτια συνολικής διάρκειας 52 λεπτών, ενώ ειδικής μνείας αξίζει τόσο το artwork της νέας δουλειάς των Elevators To The Grateful Sky, που μαρτυρά την υφέρπουσα ψυχεδέλεια τους, όσο και η εξαιρετική παραγωγή του, που κολακεύει με την διαύγεια της τα σπινθηροβόλα τους κομμάτια.
 
Περιπετειώδη rock ηχοτοπία με ισχυρές blues πινελιές και στιβαρά stoner ηχοχρώματα ποτίζουν την έμφυτη heavy ψυχεδέλεια του εξόχως χορταστικού Cape Yawn, το οποίο χρωστά στους Elevators To The Grateful Sky και το πλούσιο ταλέντο και την συνθετική τους μαεστρία την ηχητική ποικιλία του, η οποία αποτυπώνεται μες από τις funk κι alternative αναθυμιάσεις του.
 
Συμπαγή κι ορμητικά riffs πότε σε κλασσικό κι ολίγον αγριεμένο stoner ύφος και πότε σε hard rock μοτίβο γεννούν οι κιθάρες των Elevators To The Grateful Sky, οι οποίες διανθίζουν με solos και leads, το Cape Yawn, το οποίο άλλοτε μαρτυρά doom μελαγχολία κι άλλοτε ξεχειλίζει heavy rock ενέργεια χάρη στο σπιρτόζικο rythm section του, που διαθέτει ατόφιο blues μπρίο.
 
Αχνές και συνάμα ογκώδεις fuzz ψευδαισθήσεις αναδύονται από το μεστό κι ατίθασο μπάσο των Elevators To The Grateful Sky, που συνοδεύει περίφημα τις κιθάρες και τα δυναμικά τους ντραμς, τα οποία πλημμυρίζουν αρμονικά με το heavy psych αύρας groove τους το Cape Yawn, το οποίο χρωστά λίγη από τη γοητεία του στα διακριτικά πλήκτρα και το ντελικάτο σαξόφωνο.
 
Μάλλον ανεπαίσθητες είναι οι grunge αναφορές των φωνητικών, τα οποία όμως μαρτυρούν αγνό πάθος και ταιριάζουν έτσι γάντι στο εκρηκτικό Cape Yawn, το οποίο χάρη στη δεξιοτεχνία των Elevators To The Grateful Sky, αποτελεί ένα πλούσιο μουσικά και διασκεδαστικό heavy άκουσμα, που θαρρώ ότι θα ικανοποιήσει απόλυτα τους λάτρεις της rock μουσικής. Έξοχο.
 
Elevators To The Grateful Sky: Bandcamp / Facebook
HeviSike Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου