Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Slush - American Demons

 
Από τη Νέα Υόρκη προέρχονται οι ανερχόμενοι Slush όπου και σχηματίστηκαν σχεδόν τρία χρόνια νωρίτερα και οι οποίοι στα μέσα του τρέχοντος μήνα κυκλοφόρησαν τη νέα τους δουλειά και παρθενική με full length μορφή υπό τον τίτλο American Demons, η οποία περιέχει οχτώ επιεικώς εκρηκτικά κι αρκούντως heavy κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 26 λεπτών.
 
Επιεικώς θαυμάσιο είναι το καμωμένο με περίσσιο μεράκι artwork του American Demons, το οποίο χρωστά στην έξοχη του παραγωγή την σκιώδη fuzz διαύγεια του, μιας κι αυτή με μαεστρία διατηρεί μια lo-fi αισθητικής βρωμιά σε όλη την διάρκεια του, ποτίζοντας έτσι με ελαφρύ sludge δηλητήριο την δυνατή αύρα stoner πυρίτιδας, που διαπερνά το punk ταμπεραμέντο των Slush.
 
Δυναμικά riffs πότε κοφτά και σε πρωτόγονο stoner ύφος και πότε στιβαρά και βαριά με doom αιχμές κι εμφανές το punk τσαγανό των Slush αποτελούν εν πολλοίς το συμπαγές κι άκρως διασκεδαστικό American Demons, το οποίο χρωστά την ιδιαιτέρως βαριά του μορφή στο μεστό και χαμηλά κουρδισμένο rythm section των δημιουργών του, καθώς και στο τραχύ του groove.
 
Γρέζι και βραχνάδα διακρίνουν σε όλη τη διάρκεια του American Demons τα παθιασμένα φωνητικά του, τα οποία σε συνδυασμό με τα έμφυτα fuzz χαρακτηριστικά του, εντείνουν αρμονικά την lo-fi αύρα heavy αδρεναλίνης, που διακατέχει τους Slush, οι οποίοι με το πρώτο τους ολοκληρωμένο πόνημα μας ταξιδεύουν σε γεμάτα stoner ενέργεια και punk υφής ηχοτοπία.
 
Doom τσαμπουκάς και punk νοοτροπία είναι τα κυρίαρχα συστατικά στον σκαιό stoner καμβά των έξοχων Slush, τον οποίο στο χορταστικό, παρά το μικρό του δέμας, American Demons, έχουν φροντίσει να διανθίσουν επιτυχώς με σκοτεινά και σχεδόν ανεπαίσθητα death ψήγματα και με αναιμικές metal πινελιές, που καθιστούν άκρως απολαυστικές τις country ατασθαλίες του.
 
Rock μπαγαποντιά και heavy αμαρτίες ενώνονται αρμονικά στο προσεγμένο στην λεπτομέρεια American Demons κι έτσι μας προσφέρουν εθιστικές στιγμές stoner αλητείας κι αγνής doom απόλαυσης μες από τα punk σκιρτήματα και το λεπτό metal περίβλημα τους, καθιστώντας συγχρόνως άκρως ελπιδοφόρους τους ταλαντούχους εκτελεστικά και συνθετικά Slush. Έξοχο.
 
Slush: Bandcamp
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου