Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Black Tusk - Pillars Of Ash

 
Από την Σαβάνα της πολιτείας της Γεωργίας στην Αμερική προέρχονται οι Black Tusk, οι οποίοι σχηματίστηκαν το 2005 από τον James May στα ντραμς, τον Andrew Fidler στην κιθάρα κι από τον εκλιπόντα Jonathan Anton στο μπάσο, ενώ όλοι τους μοιράζονται τα φωνητικά στις όχι και λίγες κυκλοφορίες τους, στις όποιες πρόσφατα προστέθηκε το τέταρτο full length τους άλμπουμ.
 
Pillars Of Ash είναι ο τίτλος και έντεκα κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 35 λεπτών το περιεχόμενο του περί ου ο λόγος δίσκου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την φημισμένη Relapse Records κι ο οποίος αποτελεί τελευταίο πόνημα του αποθανόντα μπασίστα και ιδρυτή τούτης της εξαίρετης μπάντας, την θέση του οποίου κατέχει πλέον ο έμπειρος Corey Barhorst.
 
Σταθεροί στο βάρβαρο sludge μοτίβο τους και στα πρωτόγονα punk στοιχεία τους είναι οι έξοχοι Black Tusk στη νέα δουλειά τους, η οποία διακρίνεται για το εξαιρετικό της artwork και την δυνατή κι αψεγάδιαστη παραγωγή της, που δίχως να είναι πλαστική ή και να στερεί κάτι από την σκαιή και βίαια heavy νοοτροπία του Pillars Of Ash ξεχωρίζει για την τραχιά της διαύγεια.
 
Ορμητικά και χειμαρρώδη riffs άλλοτε σε κλασσικό sludge ύφος κι άλλοτε με ισχυρές punk αποχρώσεις αποτελούν εν πολλοίς το εκρηκτικό Pillars Of Ash, το οποίο χρωστά τα ισχνά του stoner ηχοχρώματα στο στιβαρό και συμπαγές rythm section των Black Tusk, που χάρη στο μπάσο και τα ντραμς τους, πλημμυρίζει τα κομμάτια τους με metal χροιάς groove αδρεναλίνη.
 
Βάναυσα ηχοτοπία punk νοοτροπίας διανθισμένα επιτυχώς με μια παχιά ευωδία metal πυρίτιδας και στολισμένα σωστά με λασπωμένα sludge ηχοχρώματα αποτελούν αρμονικά τον αρκούντως heavy καμβά των Black Tusk, οι οποίοι εντείνουν υπέροχα την ηχητική ποικιλία του οργισμένου κι αβυσσαλέα πονεμένου Pillars Of Ash, χάρη στα αιχμηρά και μανιακά τους stoner ψήγματα.
 
Εν ολίγοις, ξεχειλίζει πάθος και αρχέγονα συναισθήματα γεμάτα θυμό κι οδύνη το τρομακτικά σκληρό Pillars Of Ash, το οποίο αποτελεί το κύκνειο άσμα για τους Black Tusk με την αρχική τους μορφή και συνάμα ένα νέο και ιδιαιτέρα ελπιδοφόρο ξεκίνημα για την συνέχιση της πορείας τους, η οποία κάτι μου λέει ότι στο εξής θα είναι πιο στυγνή, ακραία κι ωμή από ποτέ. Εξαίρετο.
 
Black Tusk: Bandcamp / Facebook
Relapse Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου