Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Ape Cave - Pillars Of Evolution

 
Μόλις έναν χρόνο ζωής συμπλήρωσαν οι ανερχόμενοι Ape Cave τον τρέχοντα μήνα, καθώς σχηματίστηκαν στο Πόρτλαντ του Όρεγκον από τέσσερις ιδιαιτέρως ικανούς και δραστήριους τύπους, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν σε digital μορφή μονάχα προς ώρας την δεύτερη συνολικά δουλειά τους και πρώτη με full length μορφή υπό τον τίτλο Pillars Of Evolution.
 
Για ακόμη μια φορά στην ως τώρα πορεία τους οι άκρως ελπιδοφόροι Ape Cave μας χαρίζουν αρκετά στοιχεία για την αισθητική τους, μουσική και στιχουργική, μες από το έξοχο τους artwork, ενώ ειδικής μνείας αξίζει και η παραγωγή του Pillars Of Evolution, που ισορροπεί τέλεια μεταξύ fuzz διαύγειας κι υπέρβαρης heavy βρωμιάς, απογειώνοντας τον στιβαρό και σκαιό του ήχο.
 
Σχεδόν 52 λεπτά είναι η διάρκεια των οχτώ κομματιών, που περιέχει το δυναμικό και χορταστικό Pillars Of Evolution, το οποίο μες από το πλούσιο ταλέντο και με όχημα την εκτελεστική και συνθετική δεινότητα των Ape Cave μας ταξιδεύει σε μαγευτικά stoner ηχοτοπία γεμάτα έντονες sludge πινελιές και σε progressive βάλτους πασπαλισμένους με πυκνή doom/death σκόνη.
 
Leads μελωδικά και στολισμένα με μια διαβολική αίσθηση απειλής διανθίζουν φανταστικά τα λιγοστά και μετρημένα solos της κιθάρας των Ape Cave, η οποία άλλοτε σκαρώνει συμπαγή riffs με ισχυρό sludge άρωμα κι άλλοτε υφαίνει doom/death ρυθμούς με stoner τσαγανό, εντείνοντας την αβυσσαλέα heavy ορμή του Pillars Of Evolution κι αναδεικνύοντας την metal αύρα του.
 
Ντραμς και μπάσο συνθέτουν ένα δυναμικό κι ογκώδες rythm section, που χαρίζει στον ατίθασο ήχο των Ape Cave ηχητικό βάθος, ενώ τα πρώτα πλημμυρίζουν αρμονικά με το εκρηκτικό τους groove τα περιπετειώδη κομμάτια του εξόχως απολαυστικού Pillars Of Evolution, μαρτυρώντας έτσι με την συμβολή και του δευτέρου, τις έντονες progressive αναφορές, που το διαπερνούν.
 
Καθαρά φωνητικά πότε με στεντόρεια και πότε με ψιθυριστή χροιά στολίζουν επιτυχώς με ισχνά grunge ρινίσματα το έξοχο Pillars Of Evolution κι ενισχύουν σωστά την ήδη μεγάλη του ηχητική ποικιλία με τη συνεχή κι άψογη εναλλαγή τους από τους πάρα πολλά υποσχόμενους Ape Cave, άλλοτε με brutal βρυχηθμούς 90's doom/death υφής κι άλλοτε με λυσσαλέα sludge ουρλιαχτά.
 
Τραχιά stoner ηχοχρώματα καλύπτουν υπέροχα την υφέρπουσα rock ψυχεδέλεια των Ape Cave κι αποτελούν σημαντικό στοιχείο του sludge υποβάθρου τους, ενώ τα κλασσικά metal αρώματα τους, ευωδιάζουν doom/death σαπίλα και προσφέρουν στο μεστό Pillars Of Evolution γενναίες ποσότητες progressive αδρεναλίνης κι έτσι καθιστούν σχεδόν ακαταμάχητη την heavy του αύρα.
 
Εν ολίγοις, μουσικό ταλέντο κι αχαλίνωτη φαντασία σε συνδυασμό με αστείρευτη έμπνευση και heavy δεξιοτεχνία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των Ape Cave, καθώς και τα πλέον σημαντικά γνωρίσματα του εκπληκτικού Pillars Of Evolution, που μαρτυρά με πειστικό κι εύγλωττο τρόπο το μεράκι τους για stoner ηχοτοπία με prog μπρίο, sludge γοητεία και doom ομορφιά. Θαυμάσιο.
 
Ape Cave: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου