Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Monumentum - The Killer Is Me

 
Τούτες τις μέρες κυκλοφορεί από την Blues For The Red Sun Records η παρθενική δουλειά των Monumentum από τη Νορβηγία, η οποία περιέχει μόλις 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 20 λεπτών, ενώ φέρει τον τίτλο The Killer Is Me και μας παρουσιάζει μες από την σκαιή μουσική της υπόσταση το πλούσιο κι αρκούντως heavy ταλέντο των δημιουργών της.
 
Στιβαρά κι ορμητικά riffs άλλοτε σε ρωμαλέο και κοφτό sludge ύφος κι άλλοτε σε αγριεμένο doom metal μοτίβο ξεχύνονται από την κιθάρα του Ørjan Olsen και κάνουν ενέσεις heavy αδρεναλίνης στο χειμαρρώδες The Killer Is Me, ενώ τα φωνητικά του ίδιου με το έμφυτο γρέζι και τη γλυκιά βραχνάδα τους, ενισχύουν σημαντικά την τραχιά stoner αύρα των Monumentum.
 
Groove ενέργεια ξεχειλίζει μες από το συμπαγές rythm section των σχηματισμένων σε μια μικρή πόλη του νορβηγικού βορρά πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο το 2010, Monumentum, καθώς ο Sindre Nicolaisen με τα δυναμικά του ντραμς πασπαλίζει με σπινθηροβόλα heavy ρινίσματα και σπιρτόζικα blues στοιχεία το πρωτόγονο stoner υπόβαθρο του εξαίρετου, The Killer Is Me.
 
Ενώ το μπάσο του Dan Erling Storjord υποστηρίζει φανταστικά τόσο την ατίθαση κιθάρα των Monumentum όσο και τα ντραμς τους και συγχρόνως διανθίζει επιτυχώς το χορταστικό, παρά το μικρό του δέμας, The Killer Is Me, με sludge ταμπεραμέντο και doom τσαγανό, χάρη στην αχνή του παραμόρφωση, που καθιστά εθιστικό τον αβυσσαλέο του κι ογκώδη fuzz χαρακτήρα.
 
Υφέρπουσα doom rock ψυχεδέλεια στολισμένη με vintage ψευδαισθήσεις παρέα με αρχέγονα stoner ηχοχρώματα συνθέτουν στο ιδιαιτέρως απολαυστικό The Killer Is Me ένα εκρηκτικό heavy όργιο με αχνή sludge ευωδία κι αρώματα blues υφής, τα οποία μαρτυρούν την αναιμική metal χροιά, που διακρίνει τους ανερχόμενους Monumentum και τη rock 'n' roll τους νοοτροπία.
 
Εν ολίγοις, εδώ έχουμε ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής από τους πολλά υποσχόμενους κι άκρως ελπιδοφόρους Monumentum, οι οποίοι δείχνουν έτοιμοι και ικανοί να ξεχωρίσουν στον doom χώρο από τον σωρό, καθώς το δυναμικό μπάσιμο, που επιχειρούν στα heavy δρώμενα με το The Killer Is Me, ευωδιάζει sludge και blues μεράκι, ενώ δείχνει stoner ειλικρίνεια. Ωραιότατο.
 
Monumentum: Facebook / Soundcloud
Blues For The Red Sun Records: Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου