Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Fabio Cuomo - La Deriva Del Tutto

 
Μεγάλη πορεία στον ακραίο heavy χώρο και στα underground σοκάκια του έχει ο πολυτάλαντος Fabio Cuomo, που είναι γνωστός για τη συμμετοχή του σε διάφορες μπάντες της Ιταλίας από όπου κατάγεται όμως αφορμή για τούτο το κείμενο αποτελεί το νέο του προσωπικό πόνημα με τίτλο La Deriva Del Tutto, που κυκλοφορεί τούτες τις μέρες από την Taxi Driver Records.
 
Δυο μόλις κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 36 λεπτών είναι το μουσικό περιεχόμενο του εξόχως ατμοσφαιρικού La Deriva Del Tutto, το οποίο ξεχωρίζει για την ερεβώδη διαύγεια της παραγωγής του, καθώς και για το βουκολικής αύρας artwork του, που κολακεύει τις αχαλίνωτες ambient αναζητήσεις του Fabio Cuomo κι αναδεικνύει συγχρόνως την drone του νοοτροπία.
 
Πειραματισμός και μυστήριο κυριαρχούν στον ήχο του χορταστικού La Deriva Del Tutto, το οποίο μας ταξιδεύει σε σκοτεινά experimental αισθητικής ambient ηχοτοπία και μας μαγεύει με την drone απόχρωση και τις αχνές πινελιές occult ψυχεδέλειας με τις οποίες ο ταλαντούχος και πολυπράγμονας Fabio Cuomo έχει επιτυχώς πασπαλίσει το παραμυθένιο τελικό αποτέλεσμα.
 
Σποραδικά φωνητικά σε στυλ ψαλμωδίας εναλλάσσονται σωστά και διακριτικά με ψυχρές και παγερές ηλεκτρικές κιθάρες, που διαλύουν την synth γαλήνη του La Deriva Del Tutto και το διανθίζουν με post rock ψήγματα και σχεδόν ανεπαίσθητες kraut σταγόνες, που αναδεικνύουν υπέροχα την έντονη ευωδία κλασικής μουσικής, που διαπερνά τα κομμάτια του Fabio Cuomo.
 
Αναιμικές tribal αιχμές φωτίζουν αρμονικά το θολό και σκαιό ambient προσωπείο του ιδιαιτέρως απολαυστικού La Deriva Del Tutto, χάρη στα κρουστά του Fabio Cuomo, τα οποία οδηγούν σε συνδυασμό με την αβυσσαλέα του φαντασία σε διάφανους prog κι αιθέριους post βάλτους τις μελωδίες του, οι οποίες μαρτυρούν drone νοσταλγία κι εύθραυστη heavy μελαγχολία. Έξοχο.
 
Fabio Cuomo: Bandcamp / Facebook
Taxi Driver Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου