Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Yidhra - Cult Of Bathory

 
Εν έτη 2008 σχηματίστηκαν στο Λος Άντζελες οι σταθερά ανερχόμενοι Yidhra, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν μέσω της Black Voodoo Records το νέο πόνημα τους, που έχει την μορφή EP, καθώς περιέχει μόλις τέσσερα κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 27 λεπτών.
 
Η περί ου ο λόγος κυκλοφορία φέρει τον τίτλο Cult Of Bathory και πλαισιώνεται από ένα σκοτεινό artwork, που μαρτυρά τις έντονες occult αναφορές του, ενώ διακρίνεται για την live ηχογράφηση του και την αψεγάδιαστη του παραγωγή, που απογειώνουν την ωμή του διαύγεια.
 
Το διαβολικό κι αλλόκοτο στιχουργικό περιεχόμενο του Cult Of Bathory ερμηνεύεται επιτυχώς από την γεμάτη γρέζι και βραχνή φωνή των Yidhra, που του χαρίζει άλλοτε ισχνές epic doom πινελιές κι άλλοτε με περισσή μαεστρία ενισχύει την σκαιή και υφέρπουσα sludge τους ευωδία.
 
Οι δηλητηριώδες μελωδίες από τις κιθάρες και τα βαλτώδη κι ορμητικά riffs τους πασπαλίζουν αρμονικά με αχνά sludge ηχοχρώματα το ερεβώδες stoner υπόβαθρο των Yidhra και διανθίζουν συνάμα το έξοχο Cult Of Bathory με doom νοσταλγία και σχεδόν ανεπαίσθητη blues αλητεία.
 
Τα δυναμικά ντραμς κρατούν επιτυχώς και με δεξιοτεχνία τα μπόσικα του Cult Of Bathory, ενώ συμβάλουν σημαντικά στην ομαλή του ροή με το σπιρτόζικο τους groove και συνθέτουν ένα στιβαρό rythm section με το μεστό μπάσο των Yidhra, το οποίο ζέχνει heavy metal αλκοόλ.
 
Ο συμπαγής doom χαρακτήρας του εξόχως απολαυστικού Cult Of Bathory αναδύεται μες από πυκνές horror αισθητικής metal αναθυμιάσεις, που μαρτυρούν εύγλωττα τα έντονα stoner στοιχεία των Yidhra και καθιστούν έτσι σχεδόν εθιστικό το μάλλον λυρικό sludge μοτίβο τους.
 
Εν ολίγοις, εδώ πρόκειται για ένα χορταστικό κι εξαιρετικά διασκεδαστικό EP, που επιβεβαιώνει συνάμα την δυναμική των εξαίρετων Yidhra, οι οποίοι θέλω να ελπίζω ότι με το έξοχο κι άρτιο Cult Of Bathory μας προετοιμάζουν για κάποια επερχόμενη full length δουλειά. Ωραιότατο.
 
Yidhra: Bandcamp / Facebook
Black Voodoo Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου