Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

The Fifth Alliance - Death Poems

 
Αργά μες το 2006 σχηματίστηκαν στην Ολλανδία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Μπρέντα οι The Fifth Alliance, που απαρτίζονται από την Silvia στην φωνή, τους Niels και Matthijs στις κιθάρες, τον Ashwin στα ντραμς και τον Ruud στο μπάσο, οι οποίοι στα τέλη του περασμένου έτους κυκλοφόρησαν την τέταρτη συνολικά μα δεύτερη δουλειά τους με full length μορφή.
 
Σχεδόν 36 λεπτά είναι η διάρκεια των μόλις τεσσάρων κομματιών, που περιέχει ο περί ου ο λόγος δίσκος, που φέρει τον τίτλο Death Poems, ενώ ειδικής μνείας αξίζουν οι Brad Boatright και Lander Cluyse, που με την εξαιρετική τους δουλειά σε mastering και μίξη αντίστοιχα πέτυχαν κι ανέδειξαν εντυπωσιακά και στιβαρά το περίσσιο μουσικό ταλέντο των The Fifth Alliance.
 
Μάλλον απέριττο, αλλά με μπόλικους συμβολισμούς είναι το artwork του εξόχως χορταστικού Death Poems, που πλαισιώνει περίφημα την δηλητηριώδη και κλειστοφοβική του μουσική υπόσταση, η οποία πατά στην ενδεδυμένη με τα δυνατά doom στοιχεία των The Fifth Alliance, συμπαγή post hardcore νοοτροπία τους, που διακρίνει το blackened sludge υπόβαθρο τους.
 
Ορμητικά riffs κι απαλά leads, άλλοτε σε διάφορους χειμαρρώδεις heavy ρυθμούς κι άλλοτε σε νοσηρά μελωδικό black ύφος γεννούν οι δυο κιθάρες των The Fifth Alliance, το μεστό μπάσο των οποίων σιγοντάρει με τον όγκο και το βάθος του, τόσο τις κιθάρες, όσο και τα δυναμικά ντραμς, τα οποία στολίζουν το ιδιαιτέρως απολαυστικό Death Poems με το τραχύ τους groove.
 
Κατάθλιψη κι οδύνη μαρτυρούν σχεδόν αβίαστα τα σπαραχτικά ουρλιαχτά και τα διακριτικά καθαρά φωνητικά των έξοχων The Fifth Alliance, το βάρβαρο sludge μοτίβο των οποίων, είναι διανθισμένο με doom οργή και post rock θυμό, ενώ η post hardcore νοσταλγία τους μαζί με την black μελαγχολία του Death Poems, συνοδεύουν αρμονικά την αχνή του heavy ψυχεδέλεια.
 
Εν ολίγοις, τρομακτικά όμορφος κι αποκρουστικά θελκτικός είναι ο νέος δίσκος από τους άκρως ταλαντούχους The Fifth Alliance, μιας και το φρικιαστικά σαγηνευτικό Death Poems θαρρώ ότι μαγνητίζει με τη μυστηριώδη κι extreme αύρα του, καθώς και με την ακραία του και βίαιη metal υφή, ενώ κάτι μου λέει ότι θα σας καθηλώσει με την ατόφια του heavy δυσωδία. Φανταστικό.
 
The Fifth Alliance: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου