Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Instant Boner - Outburst

 
Διαρκώς δραστήρια είναι η εγχώρια rock σκηνή κι αυτό αποδεικνύεται από τα πολλά lives, που λαμβάνουν χώρα συνεχώς σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς κι από τις ουκ ολίγες studio δουλειές, που κυκλοφορούν από τις ανερχόμενες και ντόπιες μπάντες, μια εκ των οποίων είναι και οι σχηματισμένοι το 2013 στην Θεσσαλονίκη και πάρα πολλά υποσχόμενοι Instant Boner.
 
Τούτη η εξόχως ελπιδοφόρα μπάντα κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες την δεύτερη δουλειά της υπό τον τίτλο Outburst, η οποία όπως ακριβώς και το προπέρσινο ντεμπούτο τους έχει την μορφή EP κυκλοφορίας, καθώς περιέχει μόλις πέντε κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 28 λεπτών, ένα εκ των οποίων αποτελεί διασκευή σε κλασσικό κομμάτι του θρυλικού Jimi Hendrix.
 
Digital υπόσταση μονάχα έχει προς ώρας το χορταστικό, παρά το μικρό του δέμας, Outburst, το οποίο ξεχωρίζει για το πανέμορφο artwork του και διακρίνεται για την διαυγή και δυναμική του παραγωγή, η οποία χάρη στην δεξιοτεχνία των Απόστολου Σιώπη και Κώστα Φραγκόπουλου, προσφέρει στα περιπετειώδη κομμάτια των Instant Boner μια ηχητική θέρμη εξόχως εθιστική.
 
Ζεστασιά και πάθος διαπερνούν αρμονικά τα πότε βραχνά και γεμάτα γρέζι και πότε καθαρά κι αισθαντικά φωνητικά των Instant Boner, τα οποία συμβάλουν σημαντικά στην ηχητική ποικιλία τους με την εθιστική χροιά τους, ενώ ντραμς και μπάσο συνθέτουν ένα στιβαρό rythm section και στολίζουν υπέροχα το χειμαρρώδες και γαλήνιο συνάμα Outburst με περισσή groove ενέργεια.
 
Άλλοτε κοφτά riffs βυθισμένα σε fuzz όπιο κι άλλοτε συμπαγείς μελωδίες σε διάφορους heavy ρυθμούς απαρτίζουν όλα τα κομμάτια του εξαιρετικά απολαυστικού Outburst, τα οποία είναι επιτυχώς διανθισμένα με solos και leads μεθυστικά από τους ευρισκόμενους σε συνθετικό κι εκτελεστικό οίστρο, Instant Boner, το μαγευτικό σαξόφωνο των οποίων, αιχμαλωτίζει καρδιές.
 
Ρωμαλέα stoner αισθήματα διακατέχουν την υφέρπουσα rock ψυχεδέλεια των Instant Boner, οι οποίοι έχουν επιτυχώς διανθίσει το Outburst με ισχυρές funky πινελιές κι αχνά desert ηχοτοπία, που μαρτυρούν όμως το σχεδόν σπαρακτικό blues μοτίβο του, το οποίο χρωστά την διακριτική του hard rock αδρεναλίνη στα διάφανα prog στοιχεία και στις αναιμικές του alternative αναφορές.
 
Σίγουρα νομίζω ότι χρειάζεται ακόμη λίγο σμίλευμα η προσωπική μουσική ταυτότητα των άκρως ελπιδοφόρων Instant Boner, όμως το γεγονός, πως ακόμη και τόσο νωρίς στην διαδρομή τους έχουν επιτύχει να θέσουν υπό πλήρη κυριαρχία και να χρησιμοποιήσουν σωστά στον ατίθασο τους ήχο τις όποιες επιρροές τους, θαρρώ ότι μαρτυρά πλούσιο ταλέντο και τεράστια ικανότητα.
 
Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός, πως το ιδιαιτέρως ενδιαφέρον Outburst ξεχειλίζει από rock τσαγανό και βρίθει heavy συναισθημάτων, ενώ συγχρόνως παρουσιάζει πειστικά και με άκρως απολαυστικό τρόπο το blues ταμπεραμέντο των δημιουργών του, καθώς η αχαλίνωτη φαντασία μαζί με την αστείρευτη έμπνευση τους απογειώνουν την έμφυτη του rock ψυχεδέλεια.
 
Καλό θα ήταν λοιπόν οι εξαίρετοι Instant Boner να συνεχίσουν δυνατά και το ίδιο προσεκτικά στο μέλλον, διότι έχω την εντύπωση ότι το διάβα τους από τα σοκάκια της rock μουσικής και του heavy ήχου θα είναι λαμπρό, καθώς κρίνοντας από το προσεγμένο στην λεπτομέρεια Outburst, μάλλον δεν αργεί πολύ η στιγμή, που τούτοι οι τύποι θα μας κάνουν να παραμιλάμε. Υπόκλιση.
 
Instant Boner: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου