Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Centipede - Sarnath

 
Ύστερα από δυο EPs και μια split κυκλοφορία οι Centipede από το Ελσίνκι της Φιλανδίας, όπου και σχηματίστηκαν το 2011 πρόκειται να κυκλοφορήσουν στις αρχές του ερχόμενου Μαρτίου μες από την Inverse Records την παρθενική τους full length δουλειά με τίτλο Sarnath, η οποία περιέχει 8 ιδιαιτέρως ορμητικά κι εκρηκτικά κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 38 λεπτών.
 
Στιβαρές είναι οι νέες συνθέσεις των Centipede κι εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην ομαλή ροή τους παίζει τόσο το πλούσιο ταλέντο τους, όσο και η δυναμική και συμπαγής παραγωγή του Sarnath, που του χαρίζει βάθος κι όγκο με τη ρωμαλέα και χειμαρρώδη μορφή της, ενώ το σκοτεινό artwork κολακεύει το τραχύ heavy τσαγανό και μαρτυρά την σκαιή τους metal χροιά.
 
Δυνατά κι ακάνθινα riffs ξεχύνονται από την κιθάρα του Markus Nurminen και χαρίζουν στο έξοχο Sarnath την αρκούντως heavy και σε στιγμές βίαιη stoner αύρα του, καθώς και την αχνή μα εθιστική του thrash ψευδαίσθηση, που καλύπτει τα διαβολικής ομορφιάς leads και solos, που ζέχνουν αλητεία κλασικής metal υφής, ενισχύοντας έτσι την ηχητική ποικιλία των Centipede.
 
Γρέζι και βραχνάδα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της φωνής, η οποία πασπαλίζει με αχνό sludge πάθος το χορταστικό Sarnath, ενώ το μεστό μπάσο του Ville Pirhonen με το ισχνό fuzz ταμπεραμέντο του σε πλήρη αρμονία με τα καταιγιστικά σε αρκετές στιγμές ντραμς του Eero Wallenius πλημμυρίζουν τα κομμάτια των Centipede με την ισχυρή groove αδρεναλίνη τους.
 
Rock μπρίο και metal νοοτροπία συνθέτουν επιτυχώς το δυνατό κι άκρως heavy μοτίβο του εξόχως διασκεδαστικού Sarnath και σε συνδυασμό με την έμφυτη stoner αύρα των Centipede, που εδώ είναι σωστά πλαισιωμένη από τα ισχνά sludge και τα σχεδόν ανεπαίσθητα thrash ψήγματα τους, καθιστούν απολαυστικό τον ενδιαφέροντα ντεμπούτο δίσκο τους. Εξαιρετικό.
 
Centipede: Bandcamp / Facebook
Inverse Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου